Hırsız Hayat

  • 30 Mart 2016 00:01
Hırsız HayatKimi insan geçmişle geçememişi birbirine karıştırır.Halbuki , geçen iz bırakır geçemeyen yara..Öyle gariptir ki içinizi acıtanda bellidir o acıyı dindirecek olanda..Hayatımız boyunca bizlere verilmiş rolleri oynarız aslında… kimimiz adını fedakarlık , kimimiz sorumluluk koyarız.Adı her ne olursa olsun giden bizim ömrümüzdendir.Farkında bile olmadan tüketiriz kendimizi , duygularımızı , sevdiklerimizi , sevenlerimizi..Mutlu ol deriz ama kimse mutluluğun ne olduğunu neye benzediğini anlatmamıştır.Neydi mutluluk ? Çok paran oluncamı mutlu olunuyordu? yoksa sevdiklerin yanında oluncamı mutluluk hissediliyordu?Çocukluk çağlarımızdan beri ailemiz bizi böyle yetiştirmiştir.Güven duy hem kendine hem karşındakine deriz ama kime ne kadar güvenebileceğimizi öğreten olmamıştır.Doğruya bu nasıl öğretilirdi ki..Hele de son zamanlarda yaşanılan onca şeyden sonra..nasıl anlatabilirdik ki güven duygusunun  nasıl birşey olduğunu.? 10 yaşındaki küçücük çocuğumuzu okuması için gönderdiğimiz yurtlarda tacize , tecavüze uğrayabileceğini.. hayatlarının baharında öfke , korku, kin nefret , utanç gibi duygularla tanışabileceğini nereden bilebilirdik ki.Farkında değiliz belki de ama hayat böyle büyütüyor bizleri.Yaşımız değil, yaşadıklarımız öğretiyor bizlere hayatı, sevmeyi ,güvenmeyi, nefreti ,öfkeyi, düşmeyi , düştüğün yerden kalkmayı..
Zaman öyle hızla akıp geçiyor ki ;sabah derken akşam ,akşam derken sabah oluyor.Takvimlerimizden her gün bir yaprak ,ömrümüzden ömür gidiyor.Ve farkına varıyoruz ki..!
En usta hırsız HAYAT mış aslında.Çünkü senden sevdiklerini çalar ,zamanını çalar,hatta seni senden çalar da farkında bile olmazsın.
Siz siz olun hiç birşeyi dert etmeyin.Ölümden gerisini boş verin..değmezlere , değmeyenlere üzülmeyin..sevmekten , gülmekten ,hayallerinizden asla vazgeçmeyin..sizi birilerinin anlamasını beklemeyin..dünyadaki en önemli kişi kendinizsiniz..kime ne yaparsanız ne kadar yaparsanız yapın gün gelir yapmasaydın olur..hedefleriniz olsun başaracağınıza inandığınız hedefleriniz..ve elinizden geldiğince sevin..cemre misalidir aslında sevgi.havaya düştüğünde umut ,suya düştüğünde gurbet ,toprağa düştüğünde özlem olur..
AKLINIZA GELEN ŞEYLERİ DİLLENDİRİN.BAKARSINIZ YOL OLUR ,NİYET OLUR ,HALLOLUR…
Sevgiyle kalın.
Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
  1. Taylan dedi ki:

    Okunması gereken guzel bir köşe yazısı. … Tesekkurler…..

  2. dilek arabikoglu dedi ki:

    İçinde bulunduğumuz şu zor ,karamsar günlerde yüreğimize melhem oldunuz. Ellerinize yüreğinize sağlık. Sevgiler.

  3. melek dedi ki:

    Ellerinize saglik yazim diliniz cok anlaşılır. Tabiki anlayana .dediginuz gibi aklimizdan gecenleri incitmeden dillendirirsek halolmuycak hicbir sorun kalmaz. Sevgilerimle:-)

  4. filiz dedi ki:

    Kaleminize yüreğinize sağlık Nejla hocam.Duygularımıza tercüman olduğunuz için.Daha önceleri gazete okuma alışkanlığım yoktu sizin yazılarınızı okuyabilmek için adeta müptelası oldum.Bizlere bu fırsatı verdikleri içinde gazete ege yönetimine çok teşekkür ediyorum.Yazılarınızda adeta bizden,hayatlarımızdan kesitler var.Sonsuz teşekkürler.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.