Hayvanseverlerden Başkan Tahir Şahin’e ağır suçlamalar

Hayvanseverlerden Başkan Tahir Şahin’e ağır suçlamalar
  • 19 Mart 2018 11:43

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Menemen Belediyesi Başkanı Tahir Şahin’i protesto etti. HAYTAP üyeleri, Tahir Şahin’in Menemen’de herhangi bir kısırlaştırma ve bakım evi açmadığı için çok sayıda hayvanın hayatını kaybettiğini ifade etti.

Son zamanlarda Menemen’in birçok noktasında ölü köpeklerin bulunması üzerine HAYTAP harekete geçti. Dün öğle saatlerinde İnönü Mahallesi’nde bulunan Gölpark’ın önünde toplanan hayvanseverler, Menemen Belediyesi Başkanı Tahir Şahin’i protesto etti. Menemen’de sokak hayvanları için bakım ve kısırlaştırma merkezi bulunmadığı vurgulayan HAYTAP üyeleri, konuyu defalarca Menemen Belediyesi Başkanı Tahir Şahin’e bildirilmelerine rağmen herhangi bir çalışma olmadığını belirtti. Ayrıca, hayvanseverler sokak hayvanlarının temel ihtiyaçları karşılanmadığı için açlıktan ölmeye terk edildiğini ifade etti. Öte yandan, 2004 yılında sokak hayvanları için çıkarılan 1599 sayılı kanuna göre, her belediyenin geçici bakım evi ve kısırlaştırma merkezi yapmakta zorunlu olduğunun altını çizen HAYTAP üyeleri, ”Sokak hayvanlarının tedavisi yapmak, kısırlaştırılmasını sağlamak ve aynı çöp toplamak gibi belediyelere verilen görevlenden biridir. Menemen Belediyesinin bu görevi yerine getirmediği için, hayvan ölümleri artımış ve şikayetleride beraberinde getirmiştir. Menemen Belediyesi,  nasılsa sınırlarımız içerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesinin Seyrek Bakım evi var diyerek, bakım evinin yapılmamasını gerekçe göstermektedir. Bornova’da bulunan bakım merkezine de arada mesafe bulunduğu için götürmek istemediğinden,  senelerdir dağa, taşa hayvan bırakmış, hatta seneler önce itlaf ettiği kanıtlanmıştır. Bizden gelen şikayetler üzerine itlaf yapmamaya başlamıştır. Son olarak belediye başkanı ile görüştüğümüzde, ‘Özür diliyoruz, geç kaldık. 2 ay içerisinde yapacağız’ dediler fakat aradan 4 ay geçmesine rağmen henüz bir adım dahi atımadı. Hayvanlara bakmak, sadece bir görev değil vicdan meselesi de demektir” şeklinde açıklama yaptı.

Menemen’de toplatılan hayvanların ortadan kaybolduğunu ve kısa bir süre sonra cansız bedenlerinin tarlalarda ortaya çıktığını söyleyen grubun içinde bazı hayvanseverler, ”Hayvan Katili Tahir Şahin” şeklinde slogan attı. Her belediyede olması gerek veterinerlik bütçesinin Menemen Belediyesi’nde neden olmadığını sorgulayan HAYTAP üyeleri, ”Dibimizde koskocaman Sasalı hayvanat bahçesi varken, Gölpark’ın yapılması çok mu lazımdı, burada gördüğünüz resimlerin hiç biri montaj değil hepsi gerçek. Gidin tarlalara, boş arazilere ve çöplüklere her yer de cansız hayvan bedenleri var. Açlıktan ve bakımsızlıktan ölüyorlar. Bakın uyuz hastalığı pislikten değil, açlıktan olur. Bu hayvanlar açlıktan ölüyorlar, buna artık bir son verin. Bu hayvanların bakılmaya ve temel ihtiyaçlarının karşılanılması gerekiyor. Bizi aylardır oyalıyorlar, nerde iki ay sonra yapacağım dedin tedavi merkezi nerede Tahir Şahin?” dedi. Ölen sokak hayvanlarını gören hayvansever üyeler, gözyaşları içerisinde Menemen ilçesine bakım evi ve kısırlaştırma merkezinin açılmak zorunda olduğunu, yoksa yine onlarca hatta yüzlerce sokak hayvanının yaşamını yitireceğini kaydetti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.