Havagazı’nda duygulu buluşma

Havagazı’nda duygulu buluşma
  • 24 Haziran 2016 10:34

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geleneksel iftar buluşmalarında bu kez kentin güney aksındaki 716 muhtar ve ailelerini ağırladı. Aşırı sıcak havaya rağmen, köylerine yaptığı hizmetler nedeniyle onu bir kez olsun görmek ve teşekkür borcunu ödemek için geldiğini söyleyen 80 yaşındaki Seferihisarlı Emine Nine, Başkan Kocaoğlu’na duygulu anlar yaşattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel iftar buluşmaları, kentin Güney aksında bulunan 17 ilçeyle devam etti. Geçtiğimiz Salı günü Kuzey aksında bulunan ilçelerin muhtarlarını ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu kez Bayındır, Gaziemir, Menderes, Selçuk, Torbalı, Kemalpaşa, Buca, Balçova, Güzelbahçe, Seferihisar, Urla, Beydağ, Çeşme, Kiraz, Ödemiş, Tire ve Bornova ilçelerinden 716 muhtar ve aileleriyle bir araya geldi. Konukların Büyükşehir Belediye Başkanlarıyla ile bol bol fotoğraf çektirdiği gecedee, Başkan Kocaoğlu’na teşekkür borcunu yerine getirmek için gelen 80 yaşındaki Emine Nine’nin sözleri duygu dolu anlar yaşattı. Seferihisar’ın Orhanlı köyünde yaşayan Emine Dudu Hamarat, Aziz Kocaoğlu’nun köylerine yaptığı hizmetler dolayısıyla onu bir kez de olsa görmeyi, teşekkür borcunu ödemeyi istediğini dile getirerek, “Bu sıcakta senin için geldim. Aziz Oğlum suyumuzu da bağladın, otobüsümüzü de getirdin, yollarımızı da yaptın, biz ne istediysek yerine getirdin, sözünde durdun. Allah seni başımızdan eksik etmesin” şeklinde konuştu.

Havagazı’nda duygulu buluşma
“Karabulutları kenetlenerek defedeceğiz”

İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in de katıldığı iftarda muhtarlara seslenen Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti:

“Bildiğiniz üzere Şubat ayında Kemalpaşa’daki karakola roket atılarak terörist saldırısı gerçekleştirilmişti. Bu kez terör Bayındır’da da kendini göstererek aynı vurguyu yapmaya çalıştı. Terör belası, yanı başımıza kadar geldi. Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor. Turizm, ekonomi gibi sorunlarımız da var ama en önemli sorunumuz, en büyük belamız terör. Ülkemizin içinde bulunan bu terör belasını, birbirimize daha da yakınlaşarak, birlik beraberliğimizi koruyarak bertaraf etmemiz gerek. Bizim bizden başka dostumuz yok. Ülkemizin başında dolaşan karabulutları ancak birbirimize kenetlenerek, defedeceğiz. Tüm vatandaşlarımızla birlikte huzur, barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Ramazan ayının ülkenin birlik beraberliğine bölünmezliğine vesile olmasını diliyorum.”

 

Yeni şantiyeler

Bölgedeki bütün muhtarların taleplerini sırayla yerine getireceklerini bildiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, sınırlarını 2 defa büyüterek yeni şantiyeler ve 19 ilçede yeni şube müdürlükleri kurdu. Gereğini yapmak üzere İZSU aracılığıyla su tesisatı-dere ıslahı çalışmalarına, ESHOT kanalıyla ulaşım sıkıntılarını yok etmeye, İZBETON’la da sorunlu olan köylerin, mahallelerin yollarını düzeltme çalışmalarına başlandı. Muhtarlar Masası aracılığıyla yine, yeni isteklerinizi karşılamaya hazırız” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.