‘Halkımız bu ahlaksız teklifi yüzlerine çarpacak’​

‘Halkımız bu ahlaksız teklifi yüzlerine çarpacak’​
  • 5 Nisan 2017 10:34

Anayasa değişikliği referandumuna sayılı günler kala yoğun ‘hayır’ çalışmalarını Ödemiş’te sürdüren CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, devletin tüm imkanlarının ve kurumlarının iktidar tarafından kullanılmasına tepki göstererek, “Tecavüzcülere, affa tepki koyan bu halk, kendisine zulmedenlere yetki vermez, vermeyecektir. Bu ahlaksız teklifi yapanların suratına çarpacaktır” dedi.       

 

Referandum çalışmalarına Ödemiş’te gündüz esnafı ziyaret ederek akşam da köylerde vatandaşlarla buluşarak devam eden CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, neden hayır denilmesi gerektiğini önüne çıkan herkese tek tek anlattı. Bu haftasonu Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın İzmir’deki mitingi için düzenlenen afişlere ve kamu kurumlarına talimat verilerek mitinge katılımın zorunlu tutulmasına tepki gösteren Çam, “Doğruları dile getirene saldırılar yetmiyor, toplumun bir bölümünü ötekileştirmek de yetmedi, şimdi de tek adam diktatörlüğü kampanyası devletin tüm imkan ve olanakları seferber edilerek yürütülüyor” diye konuştu.

MEMURLARI UYARDI: YASA DIŞI İSTEMLERDE YAZI İSTEYİN VE HALKA DUYURUN

Devletin tüm yetkili organlarının yeni görevinin Erdoğan ve Binali’nin ortaklaşa gerçekleştirecekleri açılış ve mitinglere kitle toplamak ve kaymakamlara, müdürlere talimat vermek olduğunu gördüklerini belirten CHP’li Çam, “Bütün bakanlıklar valiliklere, kaymakamlıklara ve kendilerine bağlı birimlere talimat veriyor. Sayın bakanlar bu yaptığın yasalarımıza göre suçtur. Sizi bugünden uyarıyorum. Yüreğiniz yetiyorsa bu talimatlarınızı yazıya dökün. Devlet bürokrasisinde görevli memur ve tüm çalışanlara da seslenmek istiyorum. O makama ya da mevkiye bugünkü iktidar döneminde gelmiş olsanız dahi yasa dışı görevlendirmeleri reddediniz. Biliyorum baskı altındasınız ama en azından yasa dışı istemler hakkında yazı isteyin ve kamuoyuna duyurun. Duyurun ki bunların ne haltlar çevirdiğini halkımız duysun, öğrensin” şeklinde açıklamada bulundu.

TARİH BİZE BİR ŞANS VERDİ, BUNU DEĞERLENDİRELİM

1980’lerin Türkiye’sini hatırlatan Çam, Kenan Evren döneminde mitinglere zorunlu olarak adam toplamanın şimdi de tekrarlandığını ifade ederek şunları söyledi: “Bir zamanlar Kenan Evren adında bir diktatör vardı. Bu ülkede astığı astık kestiği kestikti. Miting yapacağı zaman devlet daireleri, okullar, fabrikalar tatil edilir; insanlar miting alanına taşınırdı. Bugün de aynısını Erdoğan yapıyor. Erdoğan için yapılıyor. Soruyorum Evren’i rahmetle anan var mı? Erdoğan’ın da zamanı bitecek. Eşkiya dünyaya hükümdar olmamış o da olamayacak. İlk mağlubiyetinde yanını ilk terk eden yardakçıları olacaktır. Tarih bize, halkımıza bir şans verdi. Bu tarihi şansı değerlendirelim. Tek adam diktatörlüğüne izin vermeyelim. Tecavüzcülere, affa tepki koyan bu halk, kendisine zulmedenlere yetki vermez, vermeyecektir. Bu ahlaksız teklifi yapanların suratına çarpacaktır.”   

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.