Hakkari’deki ateş İzmir’i yaktı!

Hakkari’deki ateş İzmir’i yaktı!
  • 11 Haziran 2016 08:45

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda İzmirli Mesut Ardıç da şehit düştü.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde  Tekeli Askeri Üs Bölgesine PKK’lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi.

Çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Hain saldırıda İzmir’e de ateş düştü. Saldırıda şehit olan 2 askerden birinin İzmir’in Buca ilçesinde oturan Ardıç ailesinin evladı Mesut Ardıç olduğu öğrenildi. Acı haberi alan aile büyük üzüntü yaşarken, İzmir de yasa boğuldu.

Buca ilçesindeki evlerinde acı haberi alan Şehit Uzman Çavuş Ardıç’ın annesi Sevim, babası Mürsel Ardıç ile İzmir’de 20 gün önce evlendiği eşi Ayşe Ardıç ve diğer yakınları Adnan Menderes Havalimanına geldi.

“Evlatlarımızı bugünler için yetiştirdik”

Burada gazetecilere açıklama yapan şehidin babası Mürsel Ardıç, “Vatan sağolsun, sizler sağolun” dedi.

Ardıç, şöyle konuştu: “Evlatlarımızı bugünler için yetiştirmiştik. Beni üzen kısa bir süre önce, bir ay önce evlilik yapması ama böyle şehadet mertebesine ulaşması beni gururlandırıyor. Hayalleri olmayan insan olur mu? İzmir’de düğün yapmıştık, baba olarak üzerimize düşenleri yaptık. Allah ülkemize bir sükunet nasip etsin, bir iyilik versin. Bundan ötesi olmaz, her gün kan, her gün kan bunun bir yere gideceği yok, bir sonuca varacağı yok. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Hepimizin üzerine düşen de birçok görev vardır. Bunları yaparsak inşallah ülkemiz bir sonuca varacaktır.”

Ardıç, şehit oğlunun cenazesini bugün ikindi namazı sonrası Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Abdurrahman Gazi Şehitliğine defnetmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

Şehit yakınları daha sonra Adnan Menderes Havalimanı VIP salonundan tarifeli uçakla cenazenin defnedileceği Bitlis’e hareket etti.

SON BAŞSAĞLIĞI OLSUN
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina sosyal medya hesabından “Yürek yakan bir haber daha… Bucalı Ardıç Ailesi’nin dağ gibi evlatları Mesut’u Hakkari’de şehit verdik. Başımız sağolsun. Mesut’a ve onunla şehit düşen tüm evlatlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Ülkemizin başı sağolsun. YETER ARTIK! Gencecik evlatlarımızın arkasından dileyeceğimiz son baş sağlığı olsun…” mesajını paylaştı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Çocukların aydınlık zihinleri rehberimiz olacak”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.