Hakim Kızıltaş uyardı: Sosyal medya paylaşımlarına dikkat!

Hakim Kızıltaş uyardı: Sosyal medya paylaşımlarına dikkat!
  • 1 Ağustos 2016 14:25

İzmir’deki Gizli Bilgi ve Belge bulundurma davasına bakan İstinaf Mahkemesi Daire Başkanı Hakim Orhan Kızıltaş, “Son 2 hafta içinde ülkemizde yaşanan olaylara ilişkin okuduğunuz, gördüğünüz paylaşımları hemen paylaşmayın. Bunları paylaşanlara 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası var” dedi.

Son kanun hükmündeki kararnamade İstinaf Mahkemesi’ne Ceza Dairesi Başkanı olarak atanan ve geçtiğimiz Şubat ayında aralarında muvazzaf askerlerin de yargılandığı 4 yıl süren davada tüm sanıkların beraatlerine karar veren eski 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Orhan Kızıltaş, halkı sosyal medyadaki paylaşımları konusunda dikkatli olmaları için uyardı. Kızıltaş, şunları söyledi:

“Son iki haftada ülkemizde yaşanan olaylara ilişkin okuduğunuz, gördüğünüz paylaşımları hemen paylaşmayın. OHAL döneminde yürürlükte olan 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun Ceza Hükümleri Başlıklı 25/2’nci maddesi gereği, özel maksatla kamunun telaş ve heyecanını doğuracak şekilde asılsız, mübalağalı havadis ve haber yayan veya nakledenler, fiilleri başka bir suç oluştursa bile ayrıca 3 aydan 1 yıla kadar hapis ve 5 bin liradan az olmamak üzere ağır para cezasıyla cezalandırılırlar. Eğer fiil, fail tarafından bir yabancı ile anlaşma sonucu işlenmiş ise hapis cezası bir yıldan ve ağır para cezası 30 bin liradan aşağı olamaz. Bu suçlar basın ve yayın organları vasıtasıyla işlenirse fail ve mesulleri hakkında verilecek cezalar bir misli artırılarak hükmolunur. Şiddet olayları nedeniyle OHAL ilan edilmiş olması halinde madde 25 /b -2’inci bend uyarınca bu cezalar 1 misli artırılır. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Birlik ve beraberlik içinde bu zorlu dönemde atlatılacak. Biz yargıç olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaya hazırız.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Aybüke’den yaşıtlarına Menemen Oyun Köyü çağrısı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.