Menemen Belediyesi Başkan Vekili Deniz Karakurt: “Hak ve demokrasi mücadelemiz sonuna kadar devam edecek”

Menemen Belediyesi Başkan Vekili Deniz Karakurt: “Hak ve demokrasi mücadelemiz sonuna kadar devam edecek”
  • 19 Aralık 2020 11:25

Menemen Belediye Meclisi’nde 1 Aralık 2010 tarihinde yapılan oylama sonucunda Belediye Başkan Vekili olarak seçilen Avukat Deniz Karakurt, yapılan itirazlar sonucu mahkeme tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle bugün Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Hak ve demokrasi mücadelesi çerçevesinde gerçekleştirilen basın açıklamasına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen Belediyesi Başkan Vekili Avukat Deniz Karakurt, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan, İyi Parti Menemen İlçe Başkanı Yılmaz Karslı, parti temsilcileri ve vatandaşlar katılım gösterdi.Menemen Belediyesi Başkan Vekili Deniz Karakurt: “Hak ve demokrasi mücadelemiz sonuna kadar devam edecek”

Deniz Yücel: “Şaibeyi kanıtlasınlar Deniz Karakurt şu an istifa eder”

Cumhuriyet Meydanı’nda saat 11.00’de gerçekleştirilen basın açıklamasında kürsüye ilk olarak CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel çıktı. Yücel yaptığı konuşmada, “Kuranın şekli ve yöntemi Ak Parti adayı, milletvekilleri, il başkanı ve genel başkan yardımcısı mutabakatıyla belirlendi ve uygulandı. Yapılan kura işlemi belediye kanununun 45. maddesi uyarınca her türlü şaibeden uzak yapıldı ve kayıt altına alındı. Kuranın şekline, yöntemine sesini çıkarmayan koca koca adamlar şimdi kalktılar itiraz ettiler, mahkeme bu itirazı haklı buldu ve yürütmeyi durdurma kararı verdi. Yapılan bu itirazlar Menemenlilere hakarettir. Yapılan itiraz ve mahkemeyi durdurma kararı Menemenlilerde yara açmış, rencide etmiştir. Daha önce İstanbul’da yaptılar ve boylarının ölçülerini aldılar. Adaletsizlik yapmaya devam edin, vicdanları sızlatmaya devam edin, kurnazlık yapmaya devam edin, boyunuzun ölçüsünü yine alacaksınız. Yapılan kura işlemi yasaya, hukuka, mevzuata uygundur. Mahkemenin verdiği karar yanlıştır, haksızdır, zorlamadır. Kuraya şaibe karıştığını ispatlasınlar Deniz Karakurt şu an istifa eder. Ancak böyle bir iddiaları yokken oyunbozanlık yapmaya kalkarlarsa bunun altından kalkamazlar. Biz CHP olarak yasal haklarımızı hukuk çerçevesinde sonuna kadar arayacağız. Mahkemenin verdiği hatalı karar karşısında gerekeni yapacağız. Menemen’i korumaya sonuna kadar devam edeceğiz. Ben Deniz Karakurt’un görevine devam edeceğine inanıyorum” dedi.Menemen Belediyesi Başkan Vekili Deniz Karakurt: “Hak ve demokrasi mücadelemiz sonuna kadar devam edecek”

Deniz Karakurt: “Menemen halkının iradesinin yok sayılmasına asla izin vermeyeceğiz”

Menemen Belediyesi’nde yapılan operasyon sürecini özetleyerek sözlerine başlayan Menemen Belediyesi Başkan Vekili Avukat Deniz Karakurt, “Belediye kanununun ilgili maddelerinde kuranın nasıl gerçekleşeceğine dair sınırlandırıcı ve yasaklayıcı bir hüküm bulunmamaktadır. Kura canlı yayın eşliğinde 31 meclis üyemizin gözleri önünde açık ve şeffaf olarak gerçekleşti. Oy pusulalarının herkesin gözü önünde katlanarak içi görünmeyen plastik toplara konulduğu, kurayı çekecek olan Meclis Başkan Vekili’nin salon dışına çıkarıldığı, seçim yapılacağı zaman salona girerek kavanoz içindeki topları karıştırarak çekim yaptığı, çekim sonrası kazanan plastik topun içinden Deniz Karakurt adının çıktığı, kontrol amaçlı diğer topun da açıldığında diğer aday Aydın Pehlivan’ın adının olduğu da kontrol edilerek, seçimin kura yöntemiyle kazananının Deniz Karakurt olduğu salonda bulunan herkes tarafından görülmüştür. Davacı Aydın Pehlivan seçimin başından sonuna kadar seçim alanında bulunmuş, ancak seçime yönelik olarak herhangi bir itirazda bulunmadığı gibi 1 Aralık 2020 Başkanlık Vekili Seçimi’nin tüm kuralları da Adalet ve Kalkınma Partisi Yöneticileri tarafından belirlenmiştir. Aynı gün Belediye Meclis Salonu’nda bulunan her partiden meclis üyesi, arkadaşımız ve partilerin ilçe yöneticileri buna tanıktır. Biz de rakibimiz tarafından konulan kurallara itiraz etmeyerek, sorun çıkarmayarak sonuca saygılı olduğumuzu gösterdik” diye konuştu.Menemen Belediyesi Başkan Vekili Deniz Karakurt: “Hak ve demokrasi mücadelemiz sonuna kadar devam edecek”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Gaziemir’de şenlik zamanı

Günümüzde kura çekiminin birbirinden çok farklı biçim ve teknik ile yapılabildiğini belirterek davanın ve yürütmenin durdurulması isteminin reddinin gerektiğini savunmalarına rağmen, İzmir Bölge 2. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı vererek hukuku, siyasetin gölgesinde bıraktığına vurgu yapan Deniz Karakurt, “Anayasa’nın ikinci maddesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğu yazılıdır. Yine Anayasa Mahkemesi’ne göre hukuk devleti, tüm eylem ve işlemlerinde yönetilenlere en güçlü, en kapsamlı hukuksal güvenceyi sağlayan devlettir. Hukukun üstünlüğünün egemen olduğu devlette hukuk güvenliğinin sağlanması, hukuk devleti ilkesinin olmazsa olmaz koşuludur. Öğretide de yer verilen bu tanımlara karşın siyasal iktidarın yetkilileri, seçim yöntemiyle elde edemedikleri yerel yönetimleri hukuk devleti ilkesini de ihlal ederek mahkemeleri kendilerine araç olarak görüp, yargı eliyle bir hukuk skandalına imza atmışlardır. Menemen halkının iradesinin yok sayılmasına asla izin vermeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

Tunç Soyer: “Asla yalnız değilsiniz”

Kürsüye çıkarak Menemenlilere seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise konuşmasında, “Hiç kuşkunuz olmasın sonuna kadar yanınızda olmaya devam edeceğiz. Size sahip çıkacağız. Asla yalnız değilsiniz” şeklinde konuştu.Menemen Belediyesi Başkan Vekili Deniz Karakurt: “Hak ve demokrasi mücadelemiz sonuna kadar devam edecek”

Tacettin Bayır: “Bir AKP’li seçilene kadar kurayı tekrar mı çekeceksiniz?”

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise, “Değerli Menemenliler siz ilçeniz ve bu kenti şu partinin insanı yönetsin diye oy verdiniz. Bugün burada neden toplandık, neyi çözmek istiyoruz? Menemen’deki vatandaşların oylarına ipotek konulamaz, mahkeme kararı olsa bile. Bu kura çekilirken hiçbir AKP’li itiraz etmedi. Hatta kura için gerekli araç gereci de kendileri getirdiler. Kura sonuçlandı. Yüzde 50 şansınız vardı. Onların adayı da seçilebilirdi. Kurada CHP adayı seçildi. Nesine itiraz edeceksiniz? Hani ahlak, nerede ilke? Bir AKP’li seçilene kadar kurayı tekrar mı çekeceksiniz? AKP’lilere sadece İstanbul’u hatırlatırım. Seçim geldiğinde çok daha fazla oyla Menemen’i yine CHP’li yaparız” ifadelerini kullandı.   Menemen Belediyesi Başkan Vekili Deniz Karakurt: “Hak ve demokrasi mücadelemiz sonuna kadar devam edecek”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.