Güzelbahçe’de Geri Dönüşüm Sergisi

Güzelbahçe’de Geri Dönüşüm Sergisi
  • 11 Aralık 2016 11:15

Güzelbahçe Belediyesi, vatandaşlarda geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratmak amacıyla yeni yıl konseptine uygun olarak “Geri dönüşüm muhteşem olacak” adı altında bir sergi açtı. Sergide lastik, plastik, cam, karton ve benzeri geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak yapılan çoğu yılbaşı ağacı ve kardan adam olan objeler sergilendi.

Mithatpaşa Caddesi’nde Gece Pazarı yanındaki alanda açılan “Geri dönüşüm muhteşem olacak” adlı sergiye Güzelbahçe Belediyesi’in yanı sıra, Güzelbahçe Belediye Spor Kulübü, Küçük Ev Kültür ve Sanat Derneği, Güzelbahçe & Flörsheım Kültürlerarası Dostluk Derneği, CHP Güzelbahçe İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, Güzelbahçe Kent Konseyi, Güzelbahçe Kent Konseyi Engelli Meclisi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi, Kadının İnsan Hakları ve Yeni Çözümler Derneği, 100. Yıl Güzelbahçe Rotary Kulübü ve Güzelbahçe Kültür Sanat ve Musuki Derneği geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları eserlerle katıldı.

Güzelbahçe’de ekonomik değeri olan geri dönüştürülebilir atıkları anlaşmalı iki kuruluş aracılığıyla topladıklarını belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir’in en büyük sorunlarından birinin atıkların geri dönüştürülerek ekonomiye kazındırılması olduğuna dikkat çekti. İnce, “ Atıkların geri dönüştürülmesi için farkındalık yaratmak amacıyla sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bu organizasyonu gerçekleştirdik. ‘Her atık çöp değildir’ ve ‘Güzelbahçe’de geri dönüşüm muhteşem olacak sloganlarıyla yola çıkarak geri dönüştürülebilir atıkların sergilenmesi için yapılan bu çalışmalardan dolayı tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve bu projenin fikir sahibi eşim Nilüfer Hanım’a sizlerin adına teşekkür ediyorum. Fikrin ana teması birlikte olursak her şeyi başarabiliriz düşüncesiydi. Birlikteliğimizi güçlendirmek için biz bu yol da önderlik ediyor, herkese elimizi uzatıyoruz” dedi.

Sergi 9 Ocak 2017’ye kadar açık kalacak.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Genç Başkan’dan Eğitime Tam Destek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.