Güzelbahçe’de 6. Türk El Sanatları Festivali başladı

Güzelbahçe’de 6. Türk El Sanatları Festivali başladı
  • 9 Eylül 2019 10:36

Güzelbahçe Belediyesi ve Güzelbahçe Kültür Sanat ve Musiki Derneği işbirliği ile 6.’sı düzenlenen, Geleneksel Türk El Sanatları Festivali başladı. 15 ayrı kentten, 58 ayrı sanat dalından, 70 zanaatçının katıldığı festival başladı.

KKTC,  Adıyaman, Balıkesir, Denizli, Ankara, Gaziantep, Kahramanmaraş, Muğla, Bolu, Isparta, İstanbul, Çanakkale, Mardin, Trabzon ve İzmir’in çeşitli ilçelerinden gelen 70 usta, Güzelbahçe İlhan Selçuk Parkı’nda hem eserlerini sergiliyor, hem de sanatlarını icra ediyor.

Güzelbahçe'de 6. Türk El Sanatları Festivali başladı

‘Geleneksel el sanatına sahip çıkacağız’

Festival açılışına CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Meclis Üyesi Kazım Çam ve çok sayıda vatandaşın katıldı. Festivalin açılışında bir konuşma yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Geleneksel Türk El Sanatları’nın 6.’sına ev sahipliği yapıyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarımızı sergileyen, sanatlarını icra eden Türkiye ve ülke dışından gelip Güzelbahçe’de buluşan değerli sanatçılarımızı burada ağırlamaktan onur duyuyoruz. Mesleklerini gelecek kuşaklara aktarma yolunda devam etmelerini diliyorum. Sanatın yanında yaşam da devam ediyor. Sanatçılarımız geçimlerini sağlayabilmeleri için bu sanatı icra edip kendilerini de geçindirmeleri gerekmektedir. Bu yüzden sanatçılarımıza sahip çıkıp hem geleneksel el sanatlarımızın unutulmasını engellemek hem de maddi destekte bulunmak için yapılan el emeklerinden almamız gerekiyor. Sanatçılarımız Kıbrıs’tan, Mardin’den, Isparta’dan, Trabzon’dan ve ülkenin birçok şehrinden sizler için buraya geliyorlar. Bu güzellikleri kaçırmamanızı ve gelip görmenizi diliyoruz. Bu güzel etkinliğe tüm halkımızı bekliyoruz” dedi. Güzelbahçe Kültür Sanat ve Musiki Derneği Başkanı Emel Ardahanlı da “Amacımız, ülkemizde kaybolmaya yüz tutan Geleneksel Türk El Sanatlarımızı geleceğe taşımak ve genç kuşaklara tanıtmak. Daha nice yıllar diliyorum” diye konuştu. Festivalin en yaşlı üyesi olan Mardin’den gelen Telkâri ustası Ali Cihan amca da 6 yıldır emek verip kendilerini Güzelbahçe’de misafir ettiği için Başkan İnce’ye teşekkür etti .Ayrıca Kutnu Dokuma ustası Muhittin Eldemir’de her yıl yaptığı geleneği bozmayarak Gazintep’ten getirdiği baklavayı Başkan Mustafa İnce ve eşi Nilüfer İnce’ye ikram etti. Festivalin açılışından sonra ‘Özgür Halk Oyunları’ gurubu Salih Topuk’un şiir dinletisiyle birlikte ‘efe oyunu’ sergiledi.

Festival boyunca gündüz stantlarda satış yapılacak, workshop gösterileri gerçekleştirilecek, gece de konserler verilecek. Yalı Mahallesi İlhan Selçuk Parkı’nda açılan festival 11 Eylül akşamına kadar devam edecek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.