Güzelbahçe Belediyesi’nden Lösemili Çocuklara Destek

Güzelbahçe Belediyesi’nden Lösemili Çocuklara Destek
  • 2 Kasım 2019 09:11

  Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve Belediye çalışanları, hijyenik maske takarak lösemi hastası çocuklar için düzenlenen kampanyaya destek verdi.

Güzelbahçe Belediyesi’nden Lösemili Çocuklara Destek

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve Belediye çalışanları, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında hijyenik maske takarak lösemi hastası çocuklar için düzenlenen kampanyaya destek verdi.
Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında düzenlenen ‘Maskemi Takarım, Farkındalık Yaratırım sloganıyla yapılan farkındalık hareketine, Güzelbahçe Belediye çalışanları ve Belediye Başkanı Mustafa İnce’de destek oldu. Belediye Başkanı İnce, löseminin çağın en sık görülen hastalıklarından biri olduğunu söyledi.

Güzelbahçe Belediyesi’nden Lösemili Çocuklara Destek


‘Farkındalık yaratıp birçok hastaya umut olabiliriz’

Türkiye’de her yıl ortalama 4 bin çocuğun lösemiye yakalandığını belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Bu hastalıkta en önemli olan tedavilerin başında moral geliyor. Hastanın moralinin yüksek tutulması gerekmekte. Toplum olarak lösemili çocuklara doğru bir şekildeyaklaşmamız gerekiyor. Bu anlamda desteğimizi her geçen gün artırmalıyız. Gönüllü kuruluşlar bu konuda desteklenmeli, konferanslar ve çeşitli platformlarda bu konu uzmanlar tarafından anlatılmalıdır. Elimizden gelen gayreti gösterip lösemili çocukları hayata döndürmeliyiz. Bağış kampanyaları düzenleyerek destek vermeliyiz. Bu konuda LÖSEV çok önemli bir misyonu yerine getiriyor. Hepimiz bu gibi vakıf ve kuruluşlara destek olmalıyız. Farkındalık yaratarak birçok hastaya bu konuda umut olabiliriz. Bu anlayışla, lösemi ve özellikle lösemili çocuklarla ilgili kamuoyu oluşturabilecek etkinliklere elimizden gelen desteği veriyoruz. Bugün Belediye çalışanlarımızla birlikte bu farkındalığı yaratmaya çalıştık. Bir gün boyunca maskelerimiz takılı kaldı. Hasta olan çocuklarımızla empati  kurmaya çalıştık. Tüm duyarlı vatandaşlarımızı bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum. Maskelerini takarak “Maskemi Takarım, Farkındalık Yaratırım” diyerek birçok hasta için umut ışığı yakabilirler. Hem bu sloganı söyleyerek sosyal medya hesaplarında paylaşabilirler hem de imkânları doğrultusunda bağışta bulunabilirler diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Pehlivan’a Dağ ve Saygılı’dan tebrik ziyareti
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.