GÜVEN’DEN DELİCAN’A “AYIPLIYORUM”

GÜVEN’DEN DELİCAN’A “AYIPLIYORUM”
  • 5 Ekim 2016 12:04

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın, 15 Temmuz gecesi okudukları salalar sebebiyle,bazı imam ve müezzinlerin darp edildikleri iddiasıyla  görülen davada, sanıkların serbest bırakılmasına gösterdiği tepki üzerine bir açıklama yaptı.

Güven açıklamasında “Sayın Delican’ın yaptığı açıklama hukuka,adalete uymayan talihsiz bir açıklama olmuştur .Üstelik bu vatandaşlarımızın yargılanmasına devam edilecektir” diyerek, şunları ifade etti.

29 Eylül günü yapılan duruşmada, Torbalı, Narlıdere ve Urla’da yaşayan ve tutuklu bulunan  9 vatandaşımız beraat etmemiş, sadece tutukluluk halleri sona erdirilerek tahliye edilmişlerdir. Yani dava devam edecektir. Sayın Delican’ın ne bir darp, ne de doktor  raporu olmayan bir davanın bilgilerine, içeriğine hakim olmadan yaptığı açıklama, salt adaleti baskı altına almak için yapılmış gibi gözükmektedir. Hakimlerin, dini değerlere saldırı olmadığını görerek verdiğine inandığımız tahliye kararlarına, Sayın AKP İl Başkanının gösterdiği tepkiyi birlik ve beraberliğimize zarar verecek, toplum barışını zedeleyecek bir açıklama olarak görüyor ve ayıplıyorum. Sayın başkanın yaptığı açıklama hukuka,adalete uymayan talihsiz bir açıklama olmuştur.

CHP MAĞDURLARIN YANINDA

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, dün olduğu gibi bugünde tüm mağdurların yanında olmaya devam edeceklerini belirterek ” AKP İzmir İl Başkanı  Sayın Bülent Delican’ı, barış ve birliğimizi zedeleyecek açıklamalar yapmak yerine, hukuka saygılı olmaya,bir itirazı veya gerekçesi varsa da mahkeme sürecinin tamamlanması sonunda, yine hukuk içinde davasını sürdürmeye davet ediyorum” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Urla Belediye meclisinden 2023 faaliyet raporuna şerhli onay
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.