Günaydın Başkan Selvitopu

Günaydın Başkan Selvitopu
  • 27 Ağustos 2018 16:16

Başkan’ın kendi eliyle atıl hale getirdiği tesisleri yeni hizmetmiş gibi hayata geçirme çalışmaları ilçede tepki ile karşılanıyor

Günaydın Başkan Selvitopu

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun görevinin bitmesine bir kaç ay kala kendi eliyle atıl hale getirdiği tesisleri yeni hizmetmiş gibi hayata geçirme çalışmaları ilçede tepki ile karşılanıyor. Ak Partili Karabağlar Belediye Meclis Üyesi İmet Tunç; sadece iç dekorasyonunun tamamlanması ile hayata geçirilecek tesislerin bozulup yeni projeler olarak hayata geçireceğini vaat eden Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na tepki gösterdi. AK Partili Tunç; ”Çürümeye terkedilen tesis için yeni uyandılar. Günaydın Başkan” dedi.Karabağlar Belediyesi Kurucu Başkanı Sıtkı Kürüm tarafından yaptırılan Mevcut Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu tarafından atıl halde bırakılan ve alkoliklerin mekanı haline gelen Uzundere Rekreasyon Alanı’ndaki binalarda seçim arefesi yeni projeler yapılacağının açıklanması Karabağlar halkının tepkisini çekti.

Günaydın Başkan Selvitopu

Yaklaşık 100 Milyon Türk Lirası’na tamamlanan tesisin 4 yıldır atıl bırakılan ve çürümesi nedeniyle ciddi masraflar yapılarak havuzlarda açılan aquaparkın ardından restaurant ve seyir terası olarak hazırlanan Nasrettin Hoca heykeli ve müştemilatının bilim merkezi olarak yapılacağının açıklanması Karabağlar Belediye Meclisi’nin Ak Partili üyesi İmet Tunç’tan sert eleştiriler geldi. Tunç, Karabağlar Belediyesi bütçesinden yapılan harcamalarla tamamlanan tesislerin Başkan Selvitopu tarafından heba edildiğini belirterek; ”Karabağlar Halkının vergileri ile elde edilen bütçeyle yapılan ve hizmete açılan tesisler maalesef mevcuty belediye başkanı tarafından 4 yıldır çürümeye terk edildi. Defalarca gerek meclis kürsüsünden gerekse de basın yayın organları üzerinden tesislere yazık oluyor. Milli servetten daha fazla kayıp yaşatmadan burayı hayata geçirin’ çağrısı yaptığımız Karabağlar Belediye Başkanı Sayın Muhittin Selvitopu, kalkıp var olan projelerin adını ve içeriğini değiştirerek yatırımn yapacaklarını ifade ederek adeta biz Karabağlarlıların aklı ile alay ediyor. Karabağlar halkı böylesi bir anlayışla yönetilmeyi hak etmiyor” dedi.

Hizmet Başkan Selvitopu’nun Yeni mi Aklına Geldi?Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun 4 yıllık görev süresini ilçe adına büyük kayıp olarak nitelendiren Ak Partili Meclis Üyesi İmet Tunç; ”Muhittin Selvitopu dönemi maalesef Karabağlar için kayıp bir dönemdir. Sayın Selvitopu kendinden önce görev yapan ve Karabağlar halkının sıkça eleştirdiği Sıtkı Kürüm dönemini mumla aratır olmuştur. 4 yıldır çürüttüğü tesise Karabağlar halkının cebinden çıkan milyonları yeniden gömerek seçim kozu elde etmeye çalışması aklım ve mantığım almıyor. Şatafatlı açılış sonrası kapısına kilit vurduğu tesisin içeriğini değiştirerek aday olamayı hayal etmesi Karabağlar halkıyla dalga geçmektir. Madem başka planlarınız vardı neden 4 yıldır neden beklediniz? Sayın Başkan maalesef Karabağlar’ı ileriye taşıyacağı yerde geri götürmüştür. Karabağlar halkı ilk seçimde gerekli cevabı verecek ve bu anlayıştan kurtulacaktır” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Belediyesi’nden Kütüphane Haftası’na özel söyleşi

Günaydın Başkan Selvitopu

Tesisin Tarihçesi

Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ döneminde açılan yarışma sonrası hazırlanan 2009 yılında Karabağlar’ın belediye olarak ayrılmasının ardından Kurucu Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün prestij projesi olan Uzundere Rekreasyon alanı 230 Hektar alanı kaplayacaktı. 1.5 Hektara Karabağlar Belediyesi tarafından yapılan ve içinde tematik parklar, süs havuzu, nikah salonu, etnoloji müzesinin yer alacağı park için mevcut belediye başkanı Muhittin Selvitopu tarafından 3 Haziran 2016 tarihinde yapılan şatafatlı açılışın ardından adeta kaderin terkedildi.

Günaydın Başkan Selvitopu

Alanda hangi yapılar olacaktı?
230 hektarlık alanda hayat bulacak projenin önemli bir bölümünü sanatsal ve heykel yapılarının içinde bulunduğu tematik park oluşturuyor. Bunun dışında 3 restaurant, 1 kafeterya, nikah salonu çok sayıda havuz yeralıyor. Tematik park alanıda yer alan ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun ”Bilim ve Kültür Merkezi” yapacağını açıkladığı Nasrettin Hoca figürlü heykel bina ve sanatsal yapı da projeye ayrı fark katıyor. 3 bin metrekare alana inşa edilecek, göle maya çalan Nasrettin Hoca figürlü heykel bina, 37,5 metre yüksekliğinde olacak, müze ve kültür merkezi olarak hizmet verecek. 2 ayrı asansör ile çıkılacak olan Nasrettin Hoca’nın kavuğu seyir terası olarak kullanılacak Heykelin kazan kısmı ise  restaurant olarak değerlendirilecekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.