Gümrükçü “Gelecek için Yelken Açıyoruz” Yolculuğunu Başlattı

Gümrükçü “Gelecek için Yelken Açıyoruz” Yolculuğunu Başlattı
  • 22 Nisan 2022 16:36

Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi seçilen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile Bear Sailing Yelken Takımı, minimum Karbon Ayak İzi hedefiyle “Gelecek için Yelken Açıyoruz” yolculuğunu başlattı.

Çiğli Belediyesi ile gerçekleştirdikleri iş birliği neticesinde 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı IRC4 Kategorisinde şampiyon olan Bear Sealing Yelken Takımı, minimum Karbon Ayak İzi hedefiyle Artvin’in Hopa ilçesinden yola çıktı. 17 gün sürecek ve Hatay’da tamamlanacak tur, motor kullanılmadan yalnızca yelken ile 24 saat aralıksız olarak devam edecek. Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Cumhuriyet Halk Partisi Hopa İlçe Başkanı Şükrü Aydemir, Cumhuriyet Halk Partisi Kemalpaşa İlçe Başkanı Taner Çakır, Liman Başkanı Fuat ÇOLAK , Liman İşletme Müdürü Meriç Meriç, Burçin Özer ve çok sayıda basın mensubunun uğurladığı yelken ekibi yolculuk süresince su dışında paketli gıda tüketmeyerek geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratacak. Güzergah üzerindeki çeşitli il ve ilçelerde oluşturulacak kortejler Bear Sailing Yelken Takımına eşlik edecek.

Başkan Gümrükçü: “Birlikte mücadele etmeliyiz”

İklim değişikliği konusunda toplumsal farkındalığı artıracak çalışmalara destek olmaya devam edeceğini söyleyen Başkan Gümrükçü, “Yaşanan hızlı iklim değişikliği dünyamızın geleceği açısından risk teşkil ediyor. Bu soruna karşı ulusal ve uluslararası düzeyde iş birliği yapmalıyız. Göreve geldiğimiz günden bu yana Çiğli’de hayata geçirdiğimiz projeleri Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi seçildikten sonra ülkemizin tamamına yayma gayreti içerisindeyiz. Bu kapsamda, geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışını kazandığımız Bear Sailing Yelken Takımı ile gerçekleştirdiğimiz proje ortaklığı kapsamında Hopa’dan ‘Gelecek için Yelken Açıyoruz’ yolculuğuna çıktık. Bu yolculuk, toplumumuzun iklim değişikliği, geri dönüşüm, karbon emisyonunun azaltımı ve paketli gıda tüketimi konularındaki farkındalığını artıracaktır. Bu vesileyle Bear Sailing Yelken Takımına duyarlı hareketlerinden ötürü teşekkür ediyor, sıkıntısız bir yolculuk geçirmelerini diliyorum” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kiraz'ın köylerinde: Kentimizi birlikte kalkındıracağız
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.