Gümrükçü Çiğli’de iddialı: “Göreceksiniz Çiğli değişecek”

Gümrükçü Çiğli’de iddialı: “Göreceksiniz Çiğli değişecek”
  • 18 Mayıs 2019 17:08

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Radyo Romantik Türk (103.4) ve Can Radyo (93.3) ortak yayınında Abdullah Polat ve Gökhan Kafalı’nın sorularını yanıtladı. 1 buçuk saat boyunca radyocuların ilçe ve ülke gündemi ile ilgili sorduğu soruları yanıtlayan Gümrükçü, “Sabah 06.00 akşam 23.00 çalışıyorum. Göreceksiniz Çiğli değişecek” dedi.

Demirden korksak trene binmezdik

Romantik Türk ve Can Radyo dinleyicileri ile bulunan tecrübeli siyasetçi, koltuğa oturduğu 8 buçuk haftayı bu sözlerle özetledi: “Yaklaşık 6 haftadır görevdeyiz. Çiğli’nin fotoğrafını çekmeye çalışıyoruz Çok çalışıyoruz ama daha da çok çalışacağız. Vicdanım rahat olduğu sürece adaletsizlik yapmadığımı düşündüğüm sürece bende sorun yok. Belediye başkanlığının kolay olduğunu hiç düşünmedim, 3 yıl ilçe başkanlığını yaptım son zamanlarda daha da zorlaştı ve daha da zorlaştırıldı. Şebeke tabir ettiğim bir yapı var ama  demirden korksak trene binmezdik. Ben bu ilçenin potansiyel ve zayıf yönlerini biliyordum. Sabah 9.00 akşam 23.00 çalışıyordum. Şimdi 06.00 ile 21.00  arası ilçe turları da atıyoruz.”

Çiğli’de 3 kişiden 2’si bize oy vermiş 

31 Martta oy oranlarının arttığı ilçede aldığı yüzde ile ilgili Gümrükçü, “Çiğli’de aldığımız oy yüzde 62. 3 kişiden 2’si bize oy vermiş, bu arkadaşların sarılmak, dokunmak, hayırlı olsun demek gibi bir talepleri var. İzmir çapından da ziyaretçi akınları var. Okullar kapanıncaya kadar böyle devam ederiz gibi gözüküyor.” yorumunda bulundu.

İktidar Muhalefet, Muhalefet İktidar Olacak
İstanbul’da seçimlerin tekrarlanmasını da değerlendiren CHP’li Gümrükçü, “Bu Türkiye Cumhuriyeti’de ender yaşanan bir olay. Mazbata verilir ve sonra secim iptal edilir. Önce mazbatayı verip, geri almayı yaşıyoruz. Bu seçimin bir sürü tartışılmalı noktası var. 20 yıldır yapılan seçimlerde hukuki eksiklik olduğunu iktidar partisine anlatmaya çalıştık. ’20 senedir aynı şeyi söylüyoruz ilk defa anladılar’ dedik. Gördüğüm kadarıyla bu sürecin sonucunda biz iktidar partisi onlarda muhalefet partisi olacak. Anketlerde bu işte haksızlık olduğunun herkes farkında. Çok rahat insanlar bu işi değerlendirebilirler. Ekrem Bey aday yapıldığında bu işte iyi bir oy alacağını tahmin etmiştim. Ama kamuoyunda nasıl olur? olmaz mı? derken Türkiye’ye mal olmuş ve şimdi başka yerlere aday olabileceği konuşuluyor” şeklinde konuştu.Gümrükçü Çiğli'de iddialı: "Göreceksiniz Çiğli değişecek"

Narlıdere’den Çiğli’ye gelmek benim için başarıdır 

31 Mart için aday belirleme sürecinde isminin birçok ilçede geçmesi ve ardından Çiğli’de karar kılınmasını en doğru karar olarak nitelendiren Gümrükçü, o süreci bu sözlerle değerlendirdi ve mütevazilik vurgusu yaptı: “Şahsıma verilen destekten dolayı teşekkür ederim diyebilirim. Partimiz bizi nasıl takdir ederse 0 oluyor. İlk defa aday oldum. Böyle bir onurlu görevi bana takdim ettiler. Bu benim mutluluğum. Ben 20 sene çalıştım bunu aldım dersem ben o  20 senemi heba etmem. Narlıdere’den Çiğli’ye gelmek benim için başarıdır. Yanlış bir ilçede doğru bir ilçeye gelmemdir. Parti meclisinde partinin geçmişinde, geleceğinde olan herkes ve Chp Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bildiğini biliyorum. Bu insan Çiğli ilçe başkanıydı. Yapmayın, böyle bir sahiplenmenin olması benim için güzeldi. Ben belediye başkanıyım benim sayemde oldu dersem yanlış yaparım. 62’nin 2 puanıdır. Bu benim başarımdır diyemem.”

Çiğli’de  26 mahallenin en az 20’sinde problem var 

Gümrükçü, ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını da yakından takip ettiğini bu ifadelerle aktardı: ” Kentsel dönüşümde gidersek gözlem olarak söyleyim, her ilçenin belli başlı yerlerinde vardır. Fakat Çiğli’de  26 mahallenin en az 20’sinde problem var. Toplu konutlarda doğru yapılaşma oldu. İmar planı değişikliği ile kısmi olarak yapılır. Yetmediği noktalarda kentsel dönüşüm olacak. Sadece Güzeltepe’nin üstünde Evka 2’ye geçiş yolunda kentsel dönüşüme devam ediliyor. Bana verilen bilgi eylül ayında hak sahipleriyle diyalog süreci başlayacak. Bakanlık bu bölgeyi ilan etti, Büyükşehir Belediyesi de planını yapıyor şuanda”

Gümrükçü, sözlerini böyle sürdürdü: “Artan nüfus ve yapılaşma bir dezavantaj olabilir. Siz kendi halkınızı bu büyümeye yönelik kanalize eder büyümenin eylemini görür ve yön verirseniz sorun yok. Biz buna geleceği planlamak diyoruz. Birde belediyeyi ona göre kanalize ederseniz o zaman sorun yok. Bir anda hükümet karar verse ‘pazartesi günü yeni havalimanını açacağım’ dese dezavantaj, çünkü bir hazırlık yok. Planlama yapmak önemli. Plan – proje müdürlüğümüz yoktu. İmar planları altındaydı her şey. Tasarım mekanizmasıydı plan proje müdürlüğünü kurduk. Bu müdürlük bunun çalışmalarını yapacak. 1 yıla kadar hazırlıklarımızı bitirmiş oluruz. Siz plan yapmazsanız birleri sizin yerinize plan yapar. Bunların örnekleri var. “

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Belediyesi 500 bin fide dağıtıyor

Çiğli’de ayağımızı denize sokamaz durumdayız

Ortak yayında Çiğlili ile denizi buluşturacağını dile getiren Gümrükçü, buna dair hayallerini paylaştı. Gümrükçü,“23 km Çiğli’nin sahili var. İzmir’in en uzun sahili. Fakat biz ayağımızı denize sokamaz durumdayız. Geldiğimiz noktada 2 yıl içinde hak sahiplerin mağdur etmeden Çiğli’nin ihtiyaç duyduğu şeyleri de içine koyarak yürütme plan çalışması yapıyoruz. Bakanlık tarafından kabul görmemiş planlar var. Ama biz bunu yaparsak kimseyi de zengin etmeye çalışmayarak kentliyle çalışmamız lazım. Kamu yararına çalışmak lazım” dedi.Gümrükçü Çiğli'de iddialı: "Göreceksiniz Çiğli değişecek"

Benimle uğraşan şebekenin kökünü kazıyacağım

Çiğli’de personel çıkarmalarına dair medyada çıkan haberlere de cevap veren Gümrükçü, açıklamasını şu şekilde yaptı: “30 ilçede gösterilecek en iyi adaylar vardı. Örgüt kültürü noktasında 10 tane aday ilçe başkanlığı yapmış, eski başkan yardımcılığı yağmış, biri eski il başkanı. 20’nin üzerinde  arkadaşımız CHP’yi temsil eden arkadaşlar. Bergama ve Aliağa bir başka yer daha kazanılabilirdi. İzmir’de CHP iyi bir sonuç almıştır diyebiliriz.  Bizde seçilen başkanlar olarak genel merkezi ve örgütü yanlış yönlendirmemiz gerekiyor. Önümüze koyulan engelleri aşabiliriz. Yaralanabiliriz, incinebiliriz. Kamuoyunda  beni eleştirenler olabilir ne kadar haklı ve doğru kararlar aldığımızı görecekler. Diyorlarki; tasfiye ediyor vesaire. Bir zorunluluk var ama yaptığımız işin doğruluğu oradan belli. Silahlı saldırı ne demek. Al sana şebeke.  150 personel var seçimden hemen önce işe alınmış. Şöyle düşünün 60 ay görev yapıyorsunuz, aldığınız sözleşmeli memur sayısı 2 aday açıklanınca 19.  Aynısı işçi içinde geçerli. Kalmış seçime 1 ay yeni arkadaşlar alıp, mevcut üzerine koyuyorsunuz. Başkası olsa ne yapardı, hepsini birden tek kalemde… Ama Utku Gümrükçü hakkaniyetli olmaya çalıştı. Biz şöyle yapalım dedik, bu arkadaşların liyakatına bakalım 19 arkadaştan 3-4 yeniden başladı. Şirket personeli olarak başladı. Biz çıkarttık arkadaşlar evrakları getirdiler ve yeniden başladık. Liyakata dayalı ve adil olmaya çalışıyoruz Burada bizi başkaları gibi yapmaya zorlayan yapı var. Tahrik etmeye çalışıyor. Gazetecileri arıyor, sendikacıları arıyor. Tahrik etmeye çalışıyor. İnsanların vicdani duygularıyla oynuyorlar. Çocuğu kanser hastasıydı Utku Gümrükçü attı. Hadi ispatlasınlar! Sahiplenmişiz arkadaşları. İşçimiz bizim yoldaşımız, çalışma arkadaşımız, işini hak eden herkesin arkasında durmak bizim görevimiz. O devir bitti. Benim bir tane akrabam bu belediyede çalışmayacak, bana yakın siyaset yapan herkes çalışmadan maaş almayacak. Kendisini bana yakın görüyorsa, ‘ben başkanın adamıyım mücadele ettim şimdi biz kazandık’ diyorsa en çok onun çalışması lazım. sabah 06.00’da çalışıyorum gece 23’de bitiyorum. Bir kenti sevmek ona hizmetle başlar önüme gelen engelleri aşmam lazım. Bana yanlış yaptırmaya çalışıyorlar. Medyada uzantıları da var. Zaten önce bunlarla mücadele etmem lazım. Teksas mı burası? Biz bir şeyi yapıyorsak yüzde 95 doğrusunu yapıyoruzdur. Yüzde 5 hatası yapıyoruz. Ondan da dönmesini biliriz. Bunu geri adım atmak olarak düşünmüyorum. Ben böyle yönetmeyeceğim. Herkesin bir sabrı var. Buharlaşmadan kaynamaya geçiyoruz. Bizi o aşamaya getirmeyin, gencim, siyasi birikimim var ve heyecanlıyım. Uğraşmayın. Ben bu şebekenin kökünü kazıyacağım”

Gümrükçü, CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in haksız işten çıkarmalarla ilgili Genel Merkezi’n rapor istediğini açıkladığı sözlerine de bu şekilde cevap verdi: “Partinin bizi sorgulaması lazım. Bir denetim mekanizması olması lazım. Neyi neden yaptık yaptığımızı ispatlamamız lazım. Biz belediyelerde başarılı olmak zorundayız. Bu bir kişi, iki kişi değil. Şahsi değil ben Türkiye ile ilgili bir şey söylüyorum biz belediyelerin yapısını düzeltmeliyiz. Başka türlü iktidar olmalıyız.”

Göreceksiniz Çiğli değişecek

Görevinde henüz ısınma turları attığını ima eden Gümrükçü iddiasını dile getirdi: “Göreceksiniz Çiğli gelişiyor değişiyor, yılbaşından sonra da başkan iyi bir çalışma yürütüyor kanaati herkeste oturuyor olacak. Biz bu işi çok rahat yaparız. Yanlış değerlendirilmek yanlış anlaşılmak istemem. Konuşamadığım çok şey var parti örgütüme hesap  veririm. Herkes bize inansın ve güvensin.  Aklı selim olalım ve empati yapalım. Yanlış bir şey yapıyorsak söyleyin, diyalogsuzluktan olur birçok şey. Biz şeffaf bir belediyecilik yapmak istiyoruz. Soyer’in imzaladığı beyanname var. 5 yıl sonra yıl yıl nereye  gittiğimizi halkla paylaşacağız.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.