Greenpeace Bornova’yı tüm dünyaya örnek gösterdi

Greenpeace Bornova’yı tüm dünyaya örnek gösterdi
  • 1 Aralık 2016 09:14

Bornova Belediyesi tarafından hayata geçirilen güneş enerjisi panellerinden oluşan fotovoltaik tesisi, Dünya çapında çevrenin korunması için çeşitli etkinliklere imza atan ve en büyük küresel örgütlerden biri olan Greenpeace’den övgü aldı. Greenpeace tarafından yapılan tanıtımda Bornova’da güneş enerjisinin kullanımına yönelik başlatılan kampanyanın tanıtımında yıllık 250 ton karbon salınımını önleyen fotovoltaik tesisi örnek gösterildi.

 Bornova Belediyesi’nin enerji kaynaklarının verimli kullanılmasına yönelik projelerinden olan Erzene Mahallesi’nde bin 250 güneş panelinden oluşan fotovoltaik tesisi, dünyanın en büyük küresel çevre koruma kuruluşu olan Greenpeace tarafından örnek proje olarak gösterildi. Tesisin, Greenpeace’in sosyal medya hesaplarından “Güzel Haber” başlığıyla fotoğrafları paylaşıldı.

Greenpeace Bornova’yı tüm dünyaya örnek gösterdi

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artırılmasına ve böylece doğanın korunmasına yönelik olarak “Güneş Enerjisinde öncü bir Türkiye” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında yapılan paylaşım, kısa süre içerisinde onbinlerce kişiye ulaştı. İzmir Kalkınma Ajansı’ndan alınan hibe ile 2012 yılında yapılan ve  2014 yılı sonunda elektrik üretmeye başlayan fotovoltaik tesisi, yıllık 250 ton karbon salınımını önleyerek çevrenin korunmasına önemli bir katkı sağlıyor.

Greenpeace Bornova’yı tüm dünyaya örnek gösterdi

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila hayata geçirdikleri projelerin, kendi alanlarında öne çıkan kurumlar tarafından övgüyle söz edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Atila “Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya sunmak adına hayata geçirdiğimiz fotovoltaik tesisimizin Greenpeace tarafından örnek gösterilmesi bizim için bir gurur kaynağı. Greenpeace gibi kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşlarından aldığımız övgüler ne denli doğru işlere imza attığımızı bir kez daha gösteriyor” şeklinde konuştu.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  “BERGAMA BELEDİYESİ’NİN BORCU, BELEDİYE ŞİRKETLERİ HARİÇ 473 MİLYON TL”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.