Gözaltılarda Son Durum!

Gözaltılarda Son Durum!
  • 10 Ocak 2016 18:16

Bornova’da metro istasyonu önünde Barış İçin Kadın Girişimi üyelerinin basın açıklaması sırasında çıkan gerginlikte gözaltına alınan, aralarında Evrensel Gazetesi ve Hayat TV Muhabiri Eda Aktaş’ın da bulunduğu 13 kadın, işlemlerin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.

Bornova İlçesi’ndeki metro istasyonunda dün basın açıklaması yapmak üzere toplanan Barış İçin Kadın Girişimi üyelerine, polis tarafından, dağılmaları yönünde uyarı yapıldı. Çıkan gerginliğin ardından polis gruba müdahale etti. Müdahale sırasında, aralarında Evrensel Gazetesi ve Hayat TV Muhabiri Eda Aktaş’ın da bulunduğu 13 kadın gözaltına alındı. Emniyette ifadeleri alınan 13 kadın işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Öte yandan, Alsancak Semti’nde hem Paris’te hem de Silopi’de öldürülen kadınlar için basın açıklaması yapmak isteyen kadın koordinasyonu üyelerine polisin müdahalesi sonucu gözaltına alınan ve aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Aykan’ın da bulunduğu 25’i kadın 4’ü erkek toplam 29 kişinin işlemlerinin devam ettiği, yarın adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi. 2 CHP’lini ise dün gece geç saatlerde serbest kaldığı öğrenildi.’’

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.