Gitar Hocasına İstismar Cezası

Gitar Hocasına İstismar Cezası
  • 27 Ocak 2016 11:18

İzmir Bayraklı Halk Eğitim Merkezi’nde gitar kursu verdiği öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan 63 yaşındaki C.E. 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Davaya konu olan olay geçen yıl Ocak ve Şubat ayında meydana geldi. İlçe’de bulunan okullarda yarı yıl tatilinde Halk Eğitim Merkezi tarafından çeşitli kurslar açıldı. Ortaokul 6’sınıfta okuyan 13 yaşındaki B.H., 15 kişilik sınıflarda verilen gitar kursuna katıldı. B.H., iddiaya göre gitar kursu veren öğretmeni C.E.’nin, vücudunu elleyip istismarda bulunduğunu ailesine anlattı. Aile durumu yetkililere bildirdi. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Ahmet Küçükpınar, şüpheli öğretmen C.E. hakkında ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 8 ile 12 yıl hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açtı.

İzmir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan karar duruşmasına tutuksuz yargılanan C.E. ile tarafların avukatları katıldı. Sanığın avukatları, müevkkileri hakkında aynı suçtan üç öğrencinin şikayeti sonucu başka bir mahkemede süren davalar olduğunu, oradaki mahkemede şikayetçi olan öğrencilerin bu davada tanık olarak dinlenmesini talep etti. Mahkeme heyeti diğer dava dosyasında üç tanık öğrenciyi dinledi. Öğrenciler, arkadaşları S.’nin yönlendirmesiyle gitar hocasını suçladıklarını, kendilerine yönelik herhangi bir istismar hareketinin söz konusu olmadığını söyledi.

‘DOKUNMAM NORMAL’

Suçlamaları kabul etmeyen C.E. de, verdiği derslerin görsel ve işitsel olduğunu, nasıl gitar çalınacağını gösterirken çocukların koluna, parmaklarına dokunmasının normal olduğunu savundu.

Sanık avukatı da “Müvekkil 37 yıllık eğitmendir. Ancak karşınıza bir sapık gibi çıkartılmıştır. Diğer mahkemede süren davada veliler şikayetlerini geri çekmiştir. Çünkü okulun kendilerini yanlış yönlendirmesi nedeniyle bu aşamaya gelindiğinin farkına varmışlardır. Beraatine karar verilsin” dedi.

Savcı ise sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti sanık öğretmen C.E.’yi, 10 yıl hapis cezasına çarptırıp, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi. Dosyanın Yargıtay’da uzun süre bekleyeceği düşünülerek tutuklamaya gerek duyulmadı. Bir üye hakim karara şerh koydu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bayram oyuncaklarla başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.