Geri Dönüşüme Bayraklı’dan Destek

Geri Dönüşüme Bayraklı’dan Destek
  • 26 Nisan 2016 09:31

Ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplayarak ekonomiye katkı sağlayan ve çevre kirliliğinin önüne geçen Bayraklı Belediyesi, geçtiğimiz yıl 13 ton 745 kilogram atık topladı. Toplam rakam ise 52 bin 138 ton olarak kaydedildi.

Geri Dönüşüme Bayraklı'dan Destek

Çevreye olan duyarlılığı ile adından söz ettiren Bayraklı Belediyesi; ofis, işyeri, fabrika, okul, kamu kuruluşları, özel ve kamu hastaneleri sağlık birimleri, muhtarlıklar aynı zamanda siteler ve apartmanlara yerleştirilen ambalaj konteynır ve iç mekan kutuları ile toplanan gazete, dergi, defter ve kartondan oluşan ambalaj atıklarını belediyenin yetki verdiği firma tarafından düzenli bir şekilde bulunduğu yerden alınarak geri dönüşüme kazandırılıyor. Ambalaj atıkları toplama ve geri dönüşüme kazandırma projesini başarıyla yürüten Bayraklı Belediyesi aylık ortalama bir tona yakın ambalaj atığı toplarken, geçtiğimiz yıl toplam 13 ton 745 kilogram atık topladı. Toplamdaki rakam ise 52 bin 138 tona ulaştı.

 

Geri Dönüşüme Bayraklı'dan Destek

HERKESE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR!

Ambalaj atıklarını toplayarak çevre kirliliğinin önüne geçtiklerini aynı zamanda ekonomiye katkıda bulunduklarını dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Geri dönüşüm gerçekten çok önemli. Hemşerilerim ev ve iş yerlerinde kullanmadıkları gazete, dergi, kartonları ve diğer dönüşüme kazandırılacak atıkları ilk olarak evlerinde ayrıştırmalarını rica ediyorum. İlçemizin farklı noktalarında geri dönüşüm kutuları koyduk. Biriktirdikleri atıkları oralara atabilirler. Bir plastik şişe doğadan 450 yılda kayboluyor. Çocuklarımıza da küçük yaştan itibaren bu konuda eğitim vermeliyiz. Yavrularımıza temiz bir gelecek, yeşil bir dünya bırakmak için tüm bireylere büyük sorumluluk düşüyor. Bu konuda belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.