Geri dönüşümde son nokta!

Geri dönüşümde son nokta!
  • 27 Ağustos 2017 12:05

Cephe giydirmeleri ve graffiti çalışmaları ile kent estetiği alanında örnek çalışmalar yapan Bornova Belediyesi, yeni projeyi daha hayata geçirdi. Hurda araçlar, çiçekli arabalara dönüştürülerek parklardaki yerlerini almaya başladı. İki araçla Büyük Park’ta başlayan çalışma önümüzdeki süreçte diğer parklarda da hayata geçirilecek

Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün Hurda Araç Parkı’nda topladığı sahipsiz araçlar, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün özel projesi ile yeniden hayat buluyor. Kentin çeşitli yerlerinde terkedilmiş hurda araçlar, kaportalarıyla ilgili bakım, onarım ve boyası yapıldıktan sonra çiçekli arabalara dönüşüyor. Proje ilk olarak, iki araçla Bornova’nın sembol alanlarından Büyük Park’ta uygulandı. Klasik olarak nitelendirilebilecek iki hurda otomobil, yapılan özel çalışmayla birlikte bambaşka bir görünüme kavuştu.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, küçük ama sıradışı dokunuşlarla estetik açıdan daha güzel bir kent yaratmayı hedeflediklerini söyledi. İlçedeki binaların kör olarak nitelendirilen cephelerini cephe giydirmeleri ve graffiti çalışmaları ile renklendirdiklerini hatırlatan Başkan Atila, “Neredeyse maliyetsiz olan yeni projemizle, bir anlamda sokaklarımızda görüntü kirliliği yaratan hurda araçlarımızın geri dönüşümünü sağlıyoruz. Vatandaşlarımızın büyük beğenisini kazanan çalışmayı önümüzdek süreçte ilçedeki diğer parklara da uygulayacağız” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Yeşilçam'ın Çehresi Değişecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.