Genel Sekreter Sındır’dan Sistem Değişikliği Tepkisi

Genel Sekreter Sındır’dan Sistem Değişikliği Tepkisi
  • 24 Şubat 2016 09:57

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP Karabağlar İlçe Başkanlığında, ilçe başkanı, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililerle bir araya geldi.

Kısa bir süre önce yeni binasına taşınan Karabağlar ilçe örgütünü ziyaret eden Genel Sekreter Sındır, İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’ın ev sahipliğinde partililerle bir araya geldi. Yeni ilçe binası için hayırlı olsun dileklerini ileten Sındır, parti içi çalışmalarla ilgili örgütle görüş alışverişinde bulundu ve ülke gündemi hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Genel sekreter Karabağlar’dan CHP örgütlerine seslenerek “Partililerimiz her bir kapıyı çalarak yurttaşlarımıza bilgilendirme yapmalı, çalışmalarımızı anlatmalı. Partililerimiz kapı kapı dolaşarak yoksulluğun, terörün, gelir dağılımı adaletsizliğinin ve bunlara bağlı sorunların CHP iktidarında sosyal devlet anlayışıyla biteceğini söylemeli. Başkanlık sistemine karşı olduğumuzu, başkanlık sisteminin diktatörlük olduğunu partililerimiz tüm yurttaşlarımızla paylaşmalı. AKP’nin yarattığı korku ve can güvenliği endişesini bertaraf ettiğimizde iktidara daha sağlam adımlarla gideceğiz. Biz doğruları anlattığımız sürece, vatandaşlarımızın desteği artarak devam edecektir” dedi.

SANDIK ÇEVRESİ ÖRGÜTLENMESİ!

Sandık çevresi örgütlenme çalışmaların önemine değinerek konuşmasına devam eden Sındır, “İlçe örgütlerimiz, ilçesindeki mahallelerde yaşayan tüm yurttaşlarımızı çok iyi tanımalı. O mahallenin sokaklarında yaşayanların derdini, sorunlarını bilmeli. Yaşlısının, engellisinin, gencinin kısaca orada yaşayan yurttaşlarımızın sorunlarıyla ilgilenmeli. Yarın bir seçim olduğunda kapılarını çaldığımızda Ahmet amca, Ayşe teyze biz geldik diyebilmeli.   Sandık çevresi örgütlenmesi bu nedenle çok önemli. Sandık çevresi sorumluları, kendi seçim çevrelerinde ilçe başkanlıklarıyla sürekli temas halinde olmalı. Bu işleyiş ilçe örgütünün, ilçesini kılcal damarlarına kadar tanımasını sağlar. Sandıklardan sorumlu olan üyelerimiz çalışmalarını yarın seçim olacakmış gibi titizlikle yapmalı.  Parti içi eğitimi yeniden planlayacağız ve bütün partililerimizin o eğitimini almasını sağlayacak bir anlayışı hakim kılacağız” dedi.

“REJİM DEĞİŞİKLİĞİNİN KARŞISINDAYIZ”

Yeni Anayasa çalışmaları hakkında da bilgi veren Sındır konuşmasını şöyle sonlandırdı: “AKP’nin yeni Anayasa çalışmaları adı altında yaptığı tek şey başkanlık sistemini getirebilmektir. Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunları çözebilmek için ‘başkanlık’ gerekir diyorlar. Bu yönde kamuoyunda algı yaratmaya çalışıyorlar. AKP bugün yaptığı propaganda ile parlamenter demokrasi itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Biz Türkiye’de darbelerin getirdiği, yaşamın her alanında özgürlükleri kısıtlayan hukuki düzenlemelerin, bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini söylüyoruz. Parlamenter demokrasinin daha demokratik, özgürlükçü bir yapıya kavuşturulması için her zaman çalışmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Parlamenter demokrasiyi etkisizleştirecek, zayıflatacak her türlü rejim değişikliği sürecinin karşısında olur, masaya oturmayız. CHP’nin, Anayasa değişikliğinden önce insanların sevgi, barış, kardeşlik içinde yaşayacağı, demokratik ve özgürlükçü bir hukuk düzenini istediğini söyleyeceğiz. Yurttaşlarımıza parlamenter demokrasiyi etkisizleştirecek, zayıflatacak her türlü rejim değişikliği sürecinin ise karşısında olduğumuzu anlatacağız.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Dr  Kasapoğlu; ‘’2024 seçimleri; Türkiye yüzyılı şehirleri’’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.