Gaziemir’e 16 adet yeni nesil el dezenfeksiyon cihazı

Gaziemir’e 16 adet yeni nesil el dezenfeksiyon cihazı
  • 29 Nisan 2020 12:14

Bu çeşmelerden dezenfektan akacak

Gaziemir Belediyesi, Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla hayata geçirdiği hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Belediye, Koronavirüs ile mücadele kapsamında, pedalla çalışan 16 adet yeni nesil el dezenfeksiyon cihazını ilçenin farklı noktalarında yurttaşların hizmetine sundu.
Pedallı bir mekanizmaya sahip olan ve ayağın pedala basılmasıyla çalışan el dezenfeksiyon cihazının en önemli özelliği el teması gerektirmemesi. Virüsün bulaşma yolları düşünülerek temassız olarak çalışacak şekilde tasarlanan cihazın pedalına ayağın basılmasıyla cihaz, elleri hijyenik hale getirmeye yetecek miktarda dezenfektan sıkacak. 15 litrelik tank hacmine sahip olan cihazın her dolumunda 5 bin vatandaş ellerini dezenfekte edebilecek. Yaya trafiğinin yoğun olduğu yerlere yerleştirilen cihazlar sayesinde insanlar, ihtiyaç duydukları anda dezenfektana ulaşarak ellerini arındırabilecek.

Gaziemir’e 16 adet yeni nesil el dezenfeksiyon cihazı

80 bin kullanımlık dezenfektan
Koronavirüs’ün Türkiye’de görüldüğü ilk günden itibaren harekete geçerek belediyenin hizmet çeşitliliğini artırdıklarının altını çizen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Virüs salgınının ülkemizde görüldüğü ilk günden itibaren başta kamusal alanların temizlenip ilaçlanması uygulamalarımız olmak üzere ekonomik, sosyal ve psikolojik desteklerimizle bu sürecin yönetilmesini sağlıyor, yurttaşlarımızın yanında yer alıyoruz. Virüsle mücadele kapsamında hayata geçirdiğimiz çalışmalarımıza bir yenisini daha ekledik. Yurttaşlarımızın kamusal alanlarda dezenfektana ulaşabilmeleri amacıyla el dezenfeksiyon cihazlarımızı hizmete sunduk. İnsanların yoğun olarak kullandığı alanlara yerleştirdiğimiz cihazlarla vatandaşlarımız elleriyle herhangi bir pompa ya da cihaza temas etmeden, ayaklarıyla pedala basarak dezenfektan kullanabilecek. İlçemizin farklı noktalarına yerleştirdiğimiz 16 adet cihazı her dolduruşumuzda, halkımız 80 bin kullanımlık dezenfektana ulaşabilecek” diye konuştu.

Gaziemir’e 16 adet yeni nesil el dezenfeksiyon cihazı

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.