Gaziemir’de milli gurur

Gaziemir’de milli gurur
  • 10 Şubat 2020 11:46

 

   Gaziemir Belediyesi’nin Taekwondo Antrenörü Volkan Yalçınkaya, Turkish Open 2020’de şampiyon oldu. Yalçınkaya, dünya şampiyonasında milli formayla ülkemizi temsil edecek. Milli takım adına turnuvada yarışan belediyenin 3’lü senkron takımı ise uluslararası üçüncü oldu.

 

Gaziemir’de milli gurur

    Katıldığı turnuvalarda aldığı derecelerle adından söz ettiren Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Taekwondo Takımı, son katıldığı turnuvadan da dereceyle döndü. Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun düzenlediği 7. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda (Turkish Open 2020) ter döken Gaziemir Belediyesi’nin Taekwondo Antrenörü Volkan Yalçınkaya, uluslararası şampiyon oldu. Kariyerinde dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Volkan Yalçınkaya, Dünya Taekwondo Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek. Yalçınkaya, Türkiye Taekwondo Milli Takımı’yla birlikte uluslararası arenada yeni şampiyonluklara imza atmayı hedefliyor.


7. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda 3’lü senkron takımı olarak mücadele veren belediye sporcuları Ufuk Berk Bayraktar, Dağhan Berberler ve Bedir Omma; poomse kategorisi senkron yarışmasında Türkiye üçüncüsü oldu. Turnuvada, Türkiye Taekwondo Milli Takımı adına ter döken belediye sporcuları, aldıkları bu dereceyle milli takımdaki yerlerini sağlamlaştırdı. Milli sporcular, uluslararası organizasyonlarda ay yıldızlı formayla ülkemizi temsil edecek.
Turkish Open 2020’de bireysel olarak yarışan belediye sporcuları Onur Çelep, uluslararası yedinci; Hüseyin Emre Şıvgınkıran, uluslararası onuncu oldu.
Büyükler, gençler, yıldızlar ile poomse kategorilerinde düzenlenen ve 52 ülkeden yaklaşık 2 bin 200 sporcunun katıldığı 7. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda rakiplerini geride bırakan taekwondocular şampiyonluk kürsüsünde yerini aldı.

Gaziemir’de milli gurur


Hedef dünya ve olimpiyat şampiyonası
Türkiye Taekwondo Milli Takımı’nda yer almanın haklı gururunu yaşayan şampiyon sporcular Ufuk Berk Bayraktar, Dağhan Berberler ve Bedir Omma; antrenörler Volkan Yalçınkaya, Filiz Yalçınkaya ve Rahmi Çelik yönetiminde çalışmalarına haftanın altı günü ESBAŞ Spor Salonu’nda devam ediyor. Şampiyonadan dereceyle dönmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden sporcular, olimpiyatlarda ve dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil etmeyi hedefliyor. Taekwondonun kendilerine özgüven, disiplin, hayata karşı güçlü bir duruş ve yeni arkadaşlıklar kazandırdığını söyleyen sporcular, gençlerin ve özellikle çocukların bilinçli bir şekilde spor yapmaları önerisinde bulunuyor. Spor yapmanın eğitim hayatlarına engel olmadığının altını çizen sporcular, taekwondonun kendilerine kazandırdıkları özgüven ve disiplin sayesinde okulda da daha başarılı olduklarını dile getiriyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Belediyesi’nden Kütüphane Haftası’na özel söyleşi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.