Gaziemir’de 8 Mart coşkusu

Gaziemir’de 8 Mart coşkusu
  • 9 Mart 2017 11:23

Gaziemir Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü özel eğlencesinde kadınlar gönüllerince eğlendi. Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Şenol: “Ülkemizde geçen yıl 367 kadın öldürüldü. Kadınlarımızın şiddetle değil, başarılarıyla anılacağı bir ülke diliyorum”

Gaziemir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü özel programla kutladı. Belediyenin, Kaplanlar Düğün Salonu’nda düzenlediği matineye katılan binlerce kadın gönüllerince eğlenerek özel günlerini kutladı. Sanatçı Koray Hepenson’un şarkıları, Ersin Show’un sahne şovu, dans gruplarının danslarıyla renk kattığı etkinliğe Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol eşi Birsen Şenol, belediye meclisinin kadın üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Coşkun Özen, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serap Kan katıldı. Kadınların doyasıya eğlendiği etkinlikte, bir üniversite öğrencisine burs sağladığı için Gaziemir’de ‘Yılın Emekçi Kadını’ seçilen Sultan Coşgun’a ödülünü Başkan Halil İbrahim Şenol verdi.

 

Özgür kadın, özgür dünya

Etkinlikte kadınlara seslenen Başkan Şenol, 8 Mart’ın dünya Kadınlar Günü değil Dünya Emekçi Kadınlar Günü olduğunun altını çizdi, kadınları haklarına sahip çıkmaya çağırdı. Kadınların güçlerinin farkına varmaları gerektiğine değinen Başkan Şenol şöyle devam etti: “Kadına yönelik şiddet her geçen gün daha da artıyor. 2016 yılında 367 kadınımız şiddet kurbanı oldu, hayatını kaybetti. Bu gün kadını eve kapatmaya çalışan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Siz kadınlar gücünüzün farkına vararak sizleri eve kapatmaya, çalıştırmamaya ve en az üç çocuk yapmaya zorlayan düzene karşı haklarınızı sonuna kadar koruyun. Toplumun yarısını oluşturan kadınlarımızı sosyal ve ekonomik hayatın içine çekmekten, kentin yönetiminde söz sahibi bireyler haline dönüştürmekten büyük mutluluk duyuyorum. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün anlamına uygun bir şekilde kutlanacağı, kadınlarımızın adının şiddetle değil, başarılarıyla anılacağı bir ülke istiyorum. Kadın özgürleşirse, dünya da özgürleşir.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Kınay: Köy Enstitüleri benim için aydınlık demek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.