Gaziemir Belediyesi’nin araçları ve şoförleri Vefa Destek Grubu’ndan geri gönderildi

Gaziemir Belediyesi’nin araçları ve şoförleri Vefa Destek Grubu’ndan geri gönderildi
  • 22 Nisan 2020 21:23

Gaziemir Belediyesi’nin Vefa Destek Grubu’nda görevlendirdiği şoförler ve grubun kullanımına sunduğu araçlar, Gaziemir Kaymakamlığı tarafından bugün itibariyle geri gönderildi. Kaymakamlığın, araç kiralama yöntemiyle hizmetlerine devam edeceği öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Yeni Koronavirüs salgınının ardından valiliklerin ve kaymakamlıkların koordinasyonunda Vefa Destek Grupları oluşturuldu. Sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların ihtiyaçlarının karşılanması için oluşturulan gruplarda imam ve polislerin yanında belediyeden de şoförler görev yapıyordu. Bu gruplara birçok kentte belediyelerden de destek ekip talep edilmişti. Gaziemir Kaymakamlığı da destek grubunda görev yapmak üzere belediyeden 12 şoför ve 6 araç talep etmişti. Aradan geçen 34 günün ardından Gaziemir Kaymakamlığı, şoförleri ve araçları belediyeye geri gönderdi. Şoförlere, araç kiralanacağı ve artık belediyenin desteğine ihtiyaç duyulmadığı belirtildi.

Bu duruma anlam veremediklerini belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Vefa Destek Grubu’nda görev yapan şoförlerle bir araya gelerek onlara verdikleri emekten dolayı teşekkür etti.

Kaymakamlık bünyesinde kurulmuş gruba, salgının başlamasından itibaren geçen 34 gün boyunca 6 araç, 12 şoförle destek verdiklerini belirten Arda, “Bu görevi seve seve yaptık. 65 yaş üstü vatandaşların isteklerini karşılamak için canla başla çalıştık. Yüzlerce vatandaşımıza ulaştık. Bugün Gaziemir Kaymakamlığı tarafından belediye araçlarımız ile görev yapan şoförlerimiz geri gönderildi. Buna bir anlam veremedik. Dışarıdan temin edecekleri araçlar ve şoförler ile bu görevi yapacaklarını söylüyorlar. Biz de bir kamu kurumuyuz. Kamu kaynaklarının verimli kullanılması anlamında bu salgından kurtulmak için devlet kurumu olarak önemli çalışmalar yaptık, yapıyoruz. Bu sabahtan itibaren Vefa Destek Grubu’ndaki görevimize, bize bilgilendirme yapılmadan son verildi. Biz her koşulda vatandaşlarımızın yanındayız. Onlara her türlü ihtiyaçlarında destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Arda, belediyeden görevlendirdikleri ekiplerinin 34 günlük süre içinde 6 bin kilometre yol yaptığını vurguladı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu; Marina Projemiz Sahil Peyzaj Düzenlemesi ve Yenilik Projemiz Hazır
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.