Fiyatı Duyan Kaçıyor

Fiyatı Duyan Kaçıyor
  • 30 Ocak 2016 10:02

Kış aylarının vazgeçilmezi olan ıhlamur fiyatları da havalardan etkilendi. Fiyatları duyan vatandaş kaçıyor.

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde hissedilir derecede düşmesiyle ıhlamur fiyatları yüzde yüz artarak kilosu 150 liraya kadar çıktı.

Kış aylarında soğuk algınlığına ve diğer rahatsızlıklara iyi geldiği düşünülerek en çok tüketilenler arasında yer alan ıhlamur, fiyatlarının yüksekliği nedeniyle bu yıl çok tercih edilmiyor. Ihlamurun fiyatları mahsulün az olması nedeniyle yaz mevsimine oranla yüzde yüz artarken, fiyatlar cep yaktı. Ihlamurun satılabileceği adresler olan aktarlara giden vatandaşlar, fiyatların 150 lira olduğunu duyunca şaşkınlığını gizleyemedi.

FİYATI DUYAN KAÇIYOR
Fiyata isyan eden vatandaşlar, ıhlamurdan sadece bütçelerine göre 20 veya 30 gram satın alabilirken, satış yapan aktarlar bu yıl mahsulün az olduğunu söyledi. İzmir’de 14 yıldır aktarlık yapan Abdullah Dursun (35), fiyatların yüksek olması nedeniyle satış yapamadıklarını ifade ederek, sıcaklıkların artmasıyla ıhlamur fiyatlarının tekrar düşebileceğini kaydetti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Naldöken’de değişim başlıyor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.