FETÖ Operasyonu Mağdurları

FETÖ Operasyonu Mağdurları
  • 4 Ocak 2016 13:05

Fethullahçı Terör Örgütü adıyla anılan operasyon kapsamında cemaate yakınlığıyla bilinen Şifa Üniversitesi Hastanesi, zor günler yaşıyor. Hastane, tazminatı karşılayamayacağı gerekçesiyle 300 personeline, 1 aylık ücretsiz izin verdi.

Şifa Üniversitesi Hastanesinde “Son aylarda yaşanan ekonomik ve konjonktürel problem nedeniyle hasta sayısının azaldığı ve kapatılan şubelerin mali yükünün karşılanabilmesi” gerekçeleriyle bazı personel ücretsiz izine ayırıldı. Evrakları imzalamak istemeyen sağlık personeline noterden evrak gönderip ücretsiz izine ayıran hastane yönetiminin, tazminatı karşılayacak gücü olmadığı gerekçesiyle personeli işten çıkarmayıp bu yolu tercih ettiği öne sürüldü.

Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde tıbbi sekreter olarak görev yapan G.İ. (24), mesaiye başladıktan hemen sonra insan kaynakları müdürü tarafından çağrıldığını ve odada bulunan personel işleri sorumluları ile hastane müdür yardımcısının kendisine “ücretsiz izne ayrılma” konusunda evrak imzalatmak istediklerini söyledi. Yetkililerin kendisini 1 ay boyunca ücretsiz izine ayırma kararını öğrenen G.İ. kendisine uzatılan evrakı imzalamadı ve avukatıyla görüşeceğini söyledi.

“ÜNİFORMANI ÇIKART DEDİLER”
Yetkililer, evrakı imzalamayan G.İ.’ye “İmzalamazsan bu evrakı sana noterden göndeririz” dediği ve ardından “Bunu imzalamayan kişilere görev verilmeyecek, personel kartları çalışmayacak” şeklinde ifadeler kullanıldığı öne sürüldü. Ücretsiz izin evrakını imzalamayan G.İ., ertesi gün iş başı yapmak üzere gittiği Şifa Üniversitesi Hastanesinde personel kartı çalışmasına rağmen görev yerine geçmesine izin verilmedi. G.İ.’nin yanına güvenlik görevlisi ile birlikte gelen sorumlunun “Hemen üzerindeki üniformayı çıkart ve görev yerini terk et” dediği iddia edildi.
İddialara göre, yine aynı sorumlunun çevresindekilere, “G.İ’ye görev vermeyin. Bugün sadece burada oturacak. İş yapmayacak” şeklinde ifadeler kullandığı belirtildi. Daha sonra görev yeri değiştirildiğini ve bilgisayar dahi olmayan bir birimde kendisine görev verildiğini anlatan G.İ., ertesi gün işe gittiğinde personel kartının çalışmadığını ve noterden gönderilen ücretsiz izin evrakının kendisine teslim edildiğini söyledi.

“İŞ KANUNUNA AYKIRI”
Şifa Üniversitesi Hastanesinde diş protezi teknisyeni olarak görev yapan P.A. (21) da diğer arkadaşları gibi aynı durumla karşı karşıya kaldı. Kendisine zorla imzalatmaya çalışılan ücretsiz izin evrakını imzalamadığını anlatan P.A. “Ertesi gün işe gittiğimde personel kartım çalışmadı. Bu, iş kanuna aykırı bir durum. Bu durum benim işten çıkarılmam anlamına geliyor ama çıkış belgem verilmedi. Tazminat konusunda ise ‘kurumun şuanda bunu karşılayacak gücü yok. Tazminat ödememek için bunu yapıyoruz’ dediler” ifadelerini kullandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”

VALİLİĞE BAŞVURDULAR
Karşılaştıkları bu durum karşısında avukatlarına başvuran Şifa Üniversitesi Hastanesi personeli, İzmir Valiliğine de durumu anlatan bir dilekçe ile başvurdu. Personele verilen çalışma belgesinde işten ayrılış tarihinin “00/00/0000” olarak yazıldığı görüldü.

Hastane yetkilileri, herhangi bir açıklama yapmazken, durumu bir basın açıklamasıyla kamuoyuna aktaracakları öğrenildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. şifa mağduru dedi ki:

    benim 7 yıl tazminatım var. ocak ayında işten çıktım. dava açmaya deger mi acaba. dava açarsam paramı alabilirmiyim? Avukat Mükremin Turan isimli bir avukata dava açtırmış bir çok arkadaşımız. ben kendisini aradığımda davayı kazanırız fakat paranın tahsil edileceğinin garantisi yok dedi. ve ayrıca 500 lira dava için masraf vermeniz gerek dedi. dava açmak için para vermek gerekiyor mu illa ? zaten mağduruz devlet işçinin hakkını korumuyor mu ? bizim ne günahımız var anlamıyorum. biz yalnızca çalışanız

  2. Ozge yoldas dedi ki:

    Biz de şifa magdurlari arasindayiz. Avukatimiz Mükremin Turan sagolsun, Allah ondan razi olsun. Para almadan herkesin davasini kazandi ama hastaneye devlet el koydugu icin siraya girdik. Sira gelirmi bilmiyorum ama umudum var hala. O paralar bizim cocuklarimizin rizki. Insallah devlet baba halimizden anlar

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.