FETÖ imamından ahlaksız teklif

FETÖ imamından ahlaksız teklif
  • 13 Eylül 2016 11:03

Eski kayınpeder İçel için “Kızımla beraber 30 günlük torunum kazada öldü. Eşinin 3-5 günlük acısına rağmen ‘akrabalık bağımız devam etsin’ diyerek ikinci kızıma talip olduğunu söyledi” diye konuştu…

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) firari Güney Afrika sorumlusu Necdet İçel’in kayınpederi Yıldırım Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre yurt dışında çalıştığı ardından memleketi Denizli’ye yerleştiği ve ticaret yaparak yaşamını sürdürdüğünü söyledi.

FETÖ üyesi oğlunun aracılığıyla 1989’da örgütün içinde vaiz olan Necdet İçel ile tanıştığını kaydeden Acar, sohbetlere katıldığını ancak iki yüzlülüğü ve İslam ile bağdaşmayacak davranışları gördüğü için bir daha bu toplantılara gitmediğini vurguladı.

Ticaretle uğraştığını ve iyi kazandığını, İçel ve FETÖ üyelerinin bu durumdan faydalanmak için kendisini sohbetlere katılması için ikna etmeye çalıştıklarını anlatan Acar, ısrara rağmen toplantılara gitmediğini, çok istemelerine rağmen “himmet” adı altında hiçbir yardımda bulunmadığını savundu.

“Ahlaksız teklif”
İçel’in 1990’da kızıyla evlendiğini daha sonra gerçek yüzünü gördüğünü dile getiren Acar, kızı ve bir aylık torununun hayatını kaybettiği trafik kazasından sonra damadının kendisine “çirkin” bir teklifte bulunduğunu öne sürdü. Acar, şöyle devam etti:

“Necdet İçel, Adana’dan Konya’ya gelirken trafik kazası geçirdi. Kızımla beraber 30 günlük torunum öldü. Cenazeleri defnettikten birkaç gün sonra Konya’da tedavi gören İçel’e başsağlığı ve geçmiş olsun ziyaretine gittik. Eşinin 3-5 günlük acısına rağmen ‘akrabalık bağımız devam etsin’ diyerek ikinci kızıma talip olduğunu söyledi. Hangi vicdan, hangi insanlık ve hangi din adamına böyle bir şey sığar? Hangi mezhep hangi dindensin sen? Düne kadar dinden, cennet ve cehennemden bahsediyordun. O an vurulmuşa döndüm, beynim bulandı.”

Acar, devlet memuru İçel’in ailesinin zengin olmamasına rağmen son yıllarda mal varlığının “şaşırtıcı” bir şekilde artış gösterdiğini, bununla ilgili Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu ancak konunun soruşturmaya gerek olmadığı gerekçesiyle dilekçesinin işleme konmadığına işaret etti. Acar, İçel’in satın aldığı gayrimenkulleri daha sonra başkalarının adına geçirdiğini iddia etti.

“Necdet İçel himmet paralarıyla servet yaptı”
İçel’in lüks hayata düşkünlüğünden bahseden ve sohbetlere giderken iş adamı, sanayici ve esnafı tercih ettiğini, işçi ya da fakirlere bakmadığına dikkati çeken Acar, şöyle konuştu:

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’

“Necdet İçel, kızımla evlendiği zaman anne ile babasından para ve serveti yoktu. İzmir’de vaizlik yaparken kısa bir zamanda Karabağlar’da iki lüks villa, Torbalı’da köyünde malikane yaptırdığına, zeytinyağı ve hac organizasyonu firmasına ortak olduğuna, lüks arabaya bindiğine ve özel şoför tuttuğuna şahit oldum. Kısa bir zamanda bu serveti nasıl yaptı? Zengin ve fakiri dolandırarak himmet paralarıyla bu serveti yaptı. İçel, Denizli’de bir ev satın aldı. Bu evin parasını zenginlerden himmet parası altında iki çek ve bir seneti bozdurarak ödedi. Bir vaizin bu kadar servete kavuşması oldukça düşündürücü. Hangi birimiz böyle bir mal varlığına sahibiz?”

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.