Evler dönüşecek, komşular değil!

Evler dönüşecek, komşular değil!
  • 24 Mart 2017 11:07

Başkan Aziz Kocaoğlu, Gaziemir ve Karabağlar’ın 8 mahallesini ziyaret ederek önce önemli proje ve yatırımlarını anlattı; sonra da vatandaşların talep ve önerilerini dinledi.  Ağırlıklı olarak kentsel dönüşüm konusundaki sorularla karşılayan Büyükşehir Belediye Başkanı, “70-80 yıldır çarpıklaşan bir kenti bir günde bozup yapamazsınız. Ama biz herkese örnek olacak bir çalışma yürütüyoruz. Kimseyi komşusundan etmeyeceğiz. Herkes aynı yerde, aynı komşusuyla ama daha konforlu ve güvenli binalarda oturacak” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar ve Gaziemir’in mahallelerini ziyaret ederek vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Kahve toplantıları sırasında bol bol not alan Başkan Kocaoğlu, yatırım ve projeler hakkında gerekli bilgilendirmeleri yaparken, hemen çözülebilecek problemlerin çözümü konusunda ise talimat vererek turunu tamamlamadan sorunun giderilmesini sağladı.

 

Başkan-Muhtar tavlası

Gaziemir’de Dokuz Eylül Mahallesi ve Atatürk Mahallesi ile Merkez Arda Meydanı’nda halkla buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Karabağlar’da ise Aydın, Yunus Emre,  Peker, İhsan Alyanak ve Abdi İpekçi mahallelerini ziyaret etti. Başkan Kocaoğlu ayrıca, Karabağlar’da Bitlisliler, Güney Kayalılar ve Aksaraylılar Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Karabağlar ziyareti sırasında Osman Aksuner Mahallesi Muhtarı Murat Toprak’ın isteğini geri çevirmeyen Başkan Aziz Kocaoğlu tavla da oynadı.

Bölge halkının sıkıntılarını hızlı bir şekilde çözmeye çalıştıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gerçekleştirdiği gezilerle de vatandaşın ayağına kadar giderek sorunları “bizzat  yerinde” dinlediğini ifade etti.

 

Kimseyi komşusundan etmeyeceğiz

Kentsel dönüşüm konusunda vatandaşların sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı,  “70-80 yıldır çarpıklaşan bir kenti bir günde bozup yapamazsınız. Bizim Uzundere Kentsel Dönüşüm projemiz herkese örnek olacak.  Yüzde 100 uzlaşma ve yerinde dönüşümü esas aldık. Kimseyi komşusundan etmeyeceğiz. Yine aynı yerde, aynı komşusuyla çayını kahvesini içecek ama tek bir farkla; daha güzel, daha temiz, daha konforlu bir ortamda, daha sağlıklı binalarda..” şeklinde konuştu.  

 

Kendi öz kaynaklarımızla..

Türkiye’de kamulaştırmaya en çok para harcayan belediye başkanı olduğunu belirten Aziz Kocaoğlu, “Göreve geldiğim günden itibaren bu kente 2,5 milyar lira kamulaştırma yaptık. Meydan yapmak için, yol yapmak için, park yapmak için. Çünkü bir devlet kurumu diğer devlet kurumuna ‘al buraya yol yap, meydan yap’ demiyor. Hiç kimseden destek almadan kendi öz kaynaklarımızla yapıyoruz tüm bunları” diye konuştu ve kaydetti:

Bu haber ilgini çekebilir ->  Dr  Kasapoğlu; ‘’2024 seçimleri; Türkiye yüzyılı şehirleri’’

“13 senedir bu kentin alt yapı sorunuyla uğraşıyorum. Bazıları soruyor; bu başkan ne yaptı ki bu kente diye. Göremezler çünkü ben aşağıdan kafamı kaldırıp da gün yüzüne çıkamadım ki! Kentin bunca yıllık kanalizasyon ve su tesisatını baştan sona yeniliyoruz. Yeni bağlanan ilçelerle de yenilemeye devam ediyoruz. Arıtmasız bir yer bırakmamaya çalışıyoruz. Neden? Kentin suyu daha temiz olsun diye, kentin toprağı daha verimli olsun diye; sağlıklı, içilebilir, yüzülebilir bir ortam yaratalım  diye.”

 

Zırh da, silah da ‘adalet’

Belediye başkanının ayrım yapmaması, kimin ihtiyacı varsa ona el uzatması gerektiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Ben her zaman doğru bildiğimi söylerim. Bir belediye başkanı ayrım yapmaz, adaletten ayrılmaz. Onun zırhı da, silahı da adalettir” diye konuştu. 

Türkiye’nin son üç yılının siyasi belirsizliklerle geçtiğini ve bunun ülke ekonomisine olumsuz yansıdığını da belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Türkiye ekonomisinin en büyük hastalığı, problemi bu. Siyasetten başımızı kaldırıp da işimize, gücümüze bakıp bir arpa boyu bile yol alamadık” diye konuştu. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.