Evka-3’te doğa ile içiçe park yenilendi

Evka-3’te doğa ile içiçe park yenilendi
  • 26 Haziran 2018 10:31

Bornova Belediyesi çocukların özgürce koşup oynayabilmesi için yeni parklar yapmaya devam ediyor. Bornova Belediyesi, son olarak Evka-3 Mahallesi’nde 126/4 Sokak üzerinde bulunan Mutfak Atölyesi’nin yanındaki parkı yenileyerek vatandaşların kullanımına sundu. İlçedeki 526 park, 2018 yılı sonunda 541’e çıkarılacak. Ayrıca kişi başına düşen yeşil alan miktarının 9.34 metrekare olduğu Bornova’da yapılan çalışmlarla toplam yeşil alan miktarı 2018 yılı sonunda 4 milyon 124 bin metrekareye çıkmış olacak.

Çam ağaçlarının içinde eğimli bir arazide bulunan Evka-3 Mahallesi’ndeki 126/4 Sokak üzerindeki parkta öncelikle eski merdivenler, doğaya daha uygun doku ve renkte  inşaat  malzemeleri  kullanılarak yenilenip, yeni korkuluklarla daha güvenli  hale getirildi. Çocuk oyun alanındaki kum havuzunu kauçuk kaplama zemine dönüştüren Bornova Belediyesi, oyuncakları da yenileri ile değiştirdi.

Dinlenme ve gezinti alanları da elden geçirildi. Mevcut yeşil dokudan daha fazla kişinin yararlanmasını sağlamak için çam ağaçlarının içindeki parka, 14 adet piknik masası da yerleştirilerek doğa ile içiçe piknik yapma ve dinlenme imkanı sunuldu.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, daha yeşil bir Bornova için çalıştıklarnıı söyledi. Bir yandan Bornova’nın yeşil alanlarını ve parklarını arttırmak için gayret ederken bir yandan da aralıksız bir şekilde mevcut parkları yenilemek için çalıştıklarını belirten Başkan Atila, “Hedefimiz daha temiz, daha yeşil, daha yaşanabilir bir Bornova” dedi.

Bornova Belediyesi, ilçedeki 526 parkı 2018 yılında 541’e çıkaracak. 2018 yılı sonunda Bornova’daki park ve yeşil alan miktarı ise 1 milyon 881 bin metrekareye çıkacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki park, yeşil alan, ağaçlandırma alanı ve kavşaklardan oluşan 2 milyon 242 bin metrekarelik alanla birlikte Bornova’nın toplam yeşil alanı 4 milyon 124 bin metrekareye çıkmış olacak. Bornova Belediyesi, kişi başına düşen yeşil alan miktarının 9.34 metrekare olduğu Bornova’da 2018 yılı sonunda 50 parktaki tadilat ve yenileme çalışmalarını tamamlamış olacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu; Marina Projemiz Sahil Peyzaj Düzenlemesi ve Yenilik Projemiz Hazır
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.