Evet’in söylemi bile sert

Evet’in söylemi bile sert
  • 12 Nisan 2017 13:12

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina Radyo Romantik Türk’te Abdullah Polat ile Manşet programına konuk oldu. Başkan Piriştina referandum çalışmalarını ve projelerini anlattı.

“Son üç güne girdiğimizde ilçemizde barış içerisinde bir çalışma var. Evetçi-Hayırcı herkes birbirine saygılı. Başından beri bunu söylüyoruz. Millet bir karar verecek herkes çalışmasını yapsın kimse kimseye zarar vermesin. Sonuçta 17 Nisan sabahı kalktığımızda yine hep birlikte Buca’da aynı havayı soluyacağız.

Önceki yayınımızla bugün arasındaki fark kararsız seçmen noktasında. O zaman çok sayıda kararsız seçmen olduğunu konuşmuştuk. Bugün kararsız seçmen neredeyse kalmadı. Evet cephesinin içerisinde de büyük bir hayır cephesi var.

Referandum kampanyası seçim kampanyasına dönüştü. Mitinglerde İzmir’e onu yaptık bunu yaptık onu anlatıyorlar. Yaptıkları için zaten teşekkür ediyoruz. Keşke iki katını yapsalar. Bunlar bu referandum döneminde konuşacak şeyler değil. Gelin 18 Maddeyi konuşalım.

Dervişin fikri neyse tweeti de o olur. Cumhurbaşkanı danışmanı niye böyle tweetler atıyor anlam veremiyorum. Zaten biz tarihimizi yazmışız. Ülkemizi kurmuşuz. Yeni hikayeleri sanayiyle, turizmle, gelişimle yazmamız lazım. Biz kimse ölmesin istiyoruz, bomba patlamasın, kimse mayına basmasın, Ortadoğu bataklığından çıkalım, turizmimiz patlasın, işsizlik bitsin istiyoruz. Evetin içinde bunlar yok. Evetin söylemi bile sert. Hayır yaşamı dengeleyecek. Barış, huzur gelecek. Cumhurbaşkanına, Başbakana da iyi gelecek. Başbakan koltuğunu koruyacak. Sonuç ne olursa olsun erken seçim olacağını düşünüyorum.

Başbakan Hayır ofisinin önünden geçmiş. Geçerken orada çalışan vatandaşlarımızda Başbakanı hayır pankartlarıyla selamlamış. En ufak bir kötü olay olmamış. Bir arka sokakta Evetçiler toplanmış en ufak bir sorun yaşanmıyor. İşte olması gereken bu. Biz bunu sadece Buca’da değil bütün ülkede istiyoruz. Mevzu hoşgörü aslında.

Referandumun kazancı Bucamız için Başbakanın açıkladığı 1500 yataklı hastane ve gençlik merkezi oldu. Biz de ikinci gençlik merkezimizi hazırlıyoruz. Tarık Akan Gençlik Merkezi kadar kapsamlı olmayacak metrekare olarak bu mümkün değil ama bu da çok güzel olacak. Tam Eğitim Fakültesinin yanına yapıyoruz. Yeri de çok güzel. Tınaztepe’ye yapmıştık şimdi eğitim fakültesine yapıyoruz. Sayın Başbakanın bahsettiği yer de sanırım Dokuzçeşmeler kampüsünün karşısı. Böylece üçlemiş olacağız. Çok güzel olacak. Pardon dört olacak bir de Büyükşehir Belediyemizin yaptığı sosyal yaşam kampüsünde Gençlik Merkezimiz var.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bayram oyuncaklarla başladı

STK’ların barınabildiği, sineması, amfi tiyatrosu olan kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapıldığı, otoparkı olan, ısıtması olan, kafeteryaların bulunduğu, kültür merkezinin bulunduğu bir kompleks olarak yapıyoruz Buca Çarşı’yı. Kent merkezlerinde bu tarz çalışmalar yapabilmek çok zor. Bizim böyle başka bir arazimiz yok. O yüzden ihtiyaç olan her şeyi akılcı bir projeyle bir araya getirdik.

Referandumda engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın sandığa gitmesini çok önemsiyoruz. Bununla ilgili de bir çalışmamız olacak. Bize 0555 746 35 43 – 452 52 43 numaralı telefonlardan ulaşabilirler. Tüm yurttaşlarımızın vatandaşlık görevini yerine getirmesini çok önemsiyoruz.

Maddelerin altında üstü kapalı gibi gözüken eyalet kurma yetkisini bir şahısa veriyoruz. Denetleme mekanizmasının çalışması da çok önemli. Sistem ne olursa olsun bu çok kıymetli. Vatandaşlarımız bunu çok iyi düşünmeli. Aldanma, kandırılma durumlarını da göz ardı etmemeli. Bir kişiye bu kadar yetkiyi yüklemeyi iyi düşünmek lazım.

Başkanlık sistemini belediye başkanlığına benzetiyorlar. Alakası yok. Ben belediye meclis üyelerini kendim atamıyorum, seçiliyorlar. Kararlar meclisten çıkıyor. Denetim komisyonu bizi denetliyor. Hakimler, savcılar yanlış bir şey yaptığımızda bizi yargılıyor. Mülkiye müfettişi sorguluyor. Getirilmek istenen sistemle belediye başkanlığının alakası yok. Bu bir algı yönetimidir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.