Ersin!

Murat Bolat

Yaklaşık 50 yıl önce İzmir’in Zeytinlik Semti’nde dünyaya geldi. Tüm eğitim yaşamı İzmir’de geçti. 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Lise çağlarında Halkevleri’yle başladığı demokrasi mücadelesini üniversite yıllarında öğrenci ve işçi derneklerinde sürdürdü. Aynı zamanda 80’lerin sonunda kurulmaya başlanan Alevi derneklerinin kuruluş çalışmalarında yer aldı, hizmet etti. Üniversiteyi takiben “gönüllü” olarak gittiği mecburi hizmeti 15 yıl kadar sürdü. 15 yıl boyunca değişik hastanelerde acil servis hekimi ve klinisyen olarak çalıştı. 2007 yılında İzmir’e döndü. Halen İzmir’de aile hekimi olarak çalışmaktadır. 2012-2013 tarihleri arasında İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanlığı’nı yaptı. 2014 yılında bir grup aktivist sağlık çalışanıyla birlikte Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası kurucuları arasında yer aldı. 2015 yılında İzmir Sağlık Müdürlüğü önünde Sendika Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak yaptığı bir konuşma nedeniyle “Sağlık Bakanı’na hakaret” suçlamasıyla 2,5 yıl hapis cezasıyla yargılandı. Aynı dönemde ülkenin değişik yerlerinden yüzlerce sağlık çalışanı “Aynı suçu biz de işliyoruz” başlıklı bildiriyi İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na göndererek dayanışma amaçlı olarak kendilerini ihbar ettiler. Yoğun katılımlar ve basın açıklamalarıyla başlayan mahkeme 2.celsede beraatle sonuçlandı. 2016 yılından beri Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanlığı’nı sürdürmektedir.
  • 17 Nisan 2018 10:47

Bugün 17 Nisan… 

17 Nisan 2012’de Göğüs Cerrahisi uzmanı Dr. Ersin Arslan hastanede bir hasta yakını tarafından sırtından bıçaklanarak katledilmişti. 

Dolu dolu 6 yıl geçti üzerinden, TBMM tarafından sağlıkçılara uygulanan şiddetle ilgili bir yasa çıkarılmadı hala..

Sağlık Bakanlığı’nın şiddete çözüm olarak ürettiği “beyaz kod”un işleyişi, şiddetin kendisinden beter. 

Gözlerimiz patlamaya hazır bir volkan gibi dolu, dudağımızı ısırarak işimizi yapmaya devam ediyoruz. 

Geçen 6 yılda Melike’yi, Aysel Hanımı, Kamil Furtun’u da kaybettik hasta şiddetiyle… 

Sözlü şiddet ve taciz, fiziki saldırı binlerce… 

Rakam veremiyoruz artık. 

Sevgili Hrant’ın arkasından Rakel Dink’in sözleri geliyor aklıma: “Bir bebekten bir katil yaratan karanlığı sorgulamadan hiçbir şey yapılamaz kardeşlerim.” 

Ersin’imizin katili de bir bebekti! 17-18 yaşlarında bir çocuk…Hayır demişti Ersin onun isteğine, sadece hayır. O da çözümü önceden getirip hastane tuvaletine sakladığı bıçağı Ersin’in sırtına saplamakta görmüştü. 

Hayır demişti Ersin, tüm çabalara karşın kurtarılamayan dedesinin ölüm evrağını birkaç gün sonranın tarihiyle düzenleme talebine hayır demişti. 

Çünkü o sayede ölmüş dedesinin yaşlılık aylığını bir kez daha olsun alabilecekti. 

Binlerce cümle kurabilirim bunun hakkında, binlerce soru, binlerce neden… Ama ne gerek var ki? Cevap belli: 

Bir bebekten bir katil yaratan karanlığı sorgulamadan hiçbir şey yapılamaz kardeşlerim.” 

Bu karanlık sorgulanmadan, bu çaresizlik, bu cehalet, bu yoksulluk, bu ilkellik görülmeden ve sorgulanmadan, toptan yüzleşmedikçe bu karanlıkla, bir insan ölür, gözlerimiz yaşarır, bir kuş havalanır, yaşam sürer biteviye… 

Bir çift güvercin havalansa 

Yanık yanık koksa karanfil 

Değil bu anılacak bir şey değil 

Çaresiz geliyor aklıma 

Melih Cevdet Anday” 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı
YAZARIN SON YAZILARI
Ersin! - 17 Nisan 2018 10:47
Çok Zenginiz, Çooook! - 10 Nisan 2018 11:28
Sağlık Olsun! - 6 Nisan 2018 08:18
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.