Erken seçim çok erken mi oldu?

  • 19 Nisan 2018 13:48

Dostlar Dr. Devlet Bahçeli Ak Partiye yanaştığı zaman memleket sathında MHP den bekledikleri muhalefet umudunu yitiren yığınlar hep birlikte hayal kırıklığına ve öfke duygusuna pirim verdiler.  

Lakin biz o vakitte bu işin göründüğü gibi olmadığını yazmıştık. 

Hatta bu desteğe şaşıran ve ne oluyoruz diyen iktidar partisine de bu iş sizin hayrınıza olmayacak diye seslenmiştik. 

Şimdi diyorlar ki efendim bu iş sarayda kotarıldı sadece bize oynamak için açıklama Bahçeli tarafından yapıldı.İyide kardeşim siz bu memlekette hiç yaşamamışsınız. 

2004 MGK’sı sonrasında 2007 demokrasi mitingleri sürecinde risk alan Fettullah Gülen iktidara ve onun başındakilere ağır baskı kurarak yeni bir koalisyon ortağı olarak işlere müdahil oldu diye biz tarihe not düşmüştük. 

Kendi unsurları , hükümet ve devletin bir kısmının desteği ile işlere müdahil olan cemaat öyle akla hayale gelmeyen icraatlara imza atınca bu işi sorgulamış bu gücü nereden aldığını merak etmiştik. 

Neticede bu pervasızlığa 17-25 Aralık süreci ile asıl devlet müdahil olmuş ve olayların seyrini değiştirerek  bizi bu günlere getirmiştir. 

Bir çok alanda olduğu gibi oyun kurucular çeşitli oyuncuları değiştirerek hamlelerini gerçekleştiriyorlar. 

Birde bu memlekette iki “D” ile Dilipak ortaklığında yapılan işlere dikkat etmek lazım. Doğu, Devlet ve Dilipak kimin arkasına düşmüş ve onu desteklemişse iş arzu edilenin tersine cereyan eder. Tüm resimleri biraz gözünüzde canlandırın. Peki şimdi ne olacak derseniz iş biraz zor olacak. 

Seçime ,seçimi ilan edenler dahil herkes hazırlıksız yakalandı. Bu işe kısmen Ak Parti tepe seviyesinde hazırdı ,bu gün bu daha anlaşılır oldu. Ciddi bir oyuncu değişimi olacak lakin bu oyuncuları bana göre yine devlet aklı belirleyecek. 

Son dönemlerde kamuda yapılan üst düzey atamalar bize işin rengini zaten göstermişti. 

Çok merak edilen İYİ Partinin durumuna gelince ,ortamda ki alternatifler üzerinden değerlendirdiğimizde Meral Akşener’in çok ama çok yakın gelecekte süresini kestiremediğim bir dönem devleti yöneteceği görülüyor. 

Belki yaşanan tasfiyelere ve onun doğurduğu mağduriyetlere karşı çok yakın gelecekte olacak olan olayların daha yumuşak ve kabul edilebilir çözümlerle gerçekleşmesi için gerekli olacaktır. 

İşin garibi seçimi isteyen zaten seçilemeyecek, seçimi öne alan da büyük bir riske imza atıp 16 Nisan referandumunda olduğu gibi emrivakiye muhatapsa olayı çözmek için fazla kafa yormaya gerek yok. 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel "Hep Birlikte Zorluklarla Mücadele Ettik"

Uzun zaman önce yazdığım bir yazıda dediğim gibi son Türk yurdunda Türklerin çıkarılması üzerine sahneye konan oyun gerçek devlet tarafından boşa çıkarılmıştır. 

Eğer İYİ Parti seçime sokulmazsa da bu sonuç değişmez.Üstelik yaşatılan mağduriyet Meral Akşener önderliğindeki hareketi daha da kahramanlaştırır ,elde edilen sonuç çok geçmeden değiştirilip yeniden bir erken seçime gidilir.Yaydan çıkan ok son sürat hedefe gidiyor, hadi hayırlısı. 

YAZARIN SON YAZILARI
ENKAZIN ALTINDA KALMAK - 10 Şubat 2023 13:43
SİYASETTE DEVRİM - 27 Ekim 2022 11:32
KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR - 23 Eylül 2022 10:25
İZMİR DE YENİ SİYASET - 6 Eylül 2022 13:14
KAYBEDEN İSLAM - 19 Ağustos 2022 12:48
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.