Engelsiz Hobi Bahçeleri’nde kış sezonu başladı

Engelsiz Hobi Bahçeleri’nde kış sezonu başladı
  • 10 Kasım 2016 08:34

Buca Belediyesi’nin “Engelsiz Buca” yaratma hedefinde oluşturduğu “Engelsiz Hobi Bahçesi” kış sezonuna girdi. Zihinsel ve bedensel engelli vatandaşların yanı sıra Alzheimer hastalarının toplumsal yaşama katılımına yönelik hayata geçirilen projede kışlık sebze dikimi yapıldı. Kendileri için özel olarak oluşturulan bahçelere kışlık sebzelerini diken engelli vatandaşlar, kendi elleriyle büyüttükleri ürünlerini toplamanın da keyfini yaşadı.

Buca Belediyesi’nin örnek projelerinden biri olan Engelsiz Hobi Bahçeleri’nde kış sezonu hazırlıkları ve dikimleri başladı. İki etap halinde 14 dönümlük arazi üzerinde projelendirilen, engelli vatandaşların tarımla buluşmasını ve toplumsal yaşama katılımını amaçlayan Engelsiz Hobi Bahçeleri’nde yazlık ve kışlık olarak sebze dikimi yapan engelli vatandaşlar ürünlerine gözü gibi bakıyor.

Engelsiz Hobi Bahçeleri’nde kış sezonu başladı

Buca Belediyesi Engelliler Merkezi’nin özel donanımlı araçlarıyla haftada üç gün hobi bahçesini ziyaret eden engelli vatandaşlar toprakla buluşup, hem eğitim görüyor hem de mevsimlik sebzelerinin bakım ve dikimini yapıyor.

Kendi elleriyle diktikleri sebze ve meyve fidelerine gözleri gibi bakan engelli vatandaşlar, kullanımlarına uygun olarak düzenlenen alanda tarımla ilgilenip, ürün yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Kış aylarına girilmesiyle birlikte harekete geçen vatandaşlar, Buca Belediyesi Engelli Merkezi’nin desteğiyle bahçelerine gidip, kışlık fidelerini dikti. Marul, havuç, karnabahar ve turp fideleri diken vatandaşlar kendilerine toprakla buluşup, üretim yapma keyfi yaşatan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür etti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Füruzan ve Yılmaz Karakoyunlu İzmir’de anılıyor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.