En güzel imza

En güzel imza
  • 17 Mayıs 2016 10:30

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla-Bademler’deki çiçek üreticileriyle yeni bir alım sözleşmesi imzaladı. 2010 yılından itibaren Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden 5.4 milyon liralık çiçek ve çalı bitkisi alımı yapan Büyükşehir Belediyesi, yeni sözleşmeyle üreticiye yaklaşık 2.5 milyon liralık destek daha sağlayacak.

Türkiye’de “sözleşmeli üretim” modelini uygulayan ilk yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, üreticiyi desteklemeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, 2007 yılından itibaren fidan, mevsimlik çiçek, zeytinyağı, süt, yoğurt ve peynir gibi ihtiyaçlarını kooperatiflerden sağlayarak bu yöntemle üreticiye yaklaşık 181 milyon liralık katkıda bulundu. Yazlık – kışlık mevsimlik çiçek alımı için Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile yeni bir sözleşme imzalayan Büyükşehir Belediyesi, üreticinin yüzünü bir kez daha güldürdü.

 En güzel imza

Bademler’de eko köy kurulacak

Bademler köy meydanında düzenlenen imza törenine konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 1992 yılında hayatını kaybeden Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kurucu Başkanı ve eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Mahmut Türkmenoğlu’nu kooperatifçiliğe yaptığı katkılar nedeniyle minnetle anarken, 2010 yılından bu yana Urla Bademler Kooperatifi ile çıktıkları yolda önemli mesafeler kaydettiklerini söyledi. Başkan Kocaoğlu, “Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin  çalışabileceğini,  başarılı olacağını,  üretebileceğini dünya aleme gösterdik.  Artık durmak yok!  Durursanız, ‘yeter’ derseniz, yeni pazarlar aramazsanız, geri gitmeye başlarsınız. Bunun için yenilik arayışını,  gelişmeyi ve  geliştirmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu. Urla Bademler’de tarım turizmini geliştirmek için örnek bir modeli hayata geçireceklerini ve eko köy kuracaklarını da söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Yurt içi ve yurt dışından eko köye gelenler burada konaklayacak, sağlık ürün yetiştirecekler. Kooperatife ait arazide hayata geçireceğimiz bu model de çok önemli bir örnek olacak.  Sonra bu örneği Karaburun’da, Dikili’nin dağ köylerinde bile gerçekleştirip ciddi bir tarım turizmi girdisi sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Üreticiye çağrı

Üreticiyi güçlü bir kooperatif altında örgütlenmeye çağıran Başkan Kocaoğlu, İzmir’de bugün 220 kooperatifin bulunduğunu ancak bunlardan sadece 5 – 6 tanesinin gerçek anlamda kooperatifçilik yaptığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:
“Kooperatif sayısı arttıkça gücümüz bölünüyor. Kooperatif enflasyonundan kaçmamız, ilçelerde farklı sektörlerde büyük kooperatifler altında, ikilik çıkarmadan birleşip kalkınmamız gerekiyor.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Toplu ulaşıma Maraton İzmir ayarı

En güzel imza
Uyar, “Ne mutlu bize. Üreticiye deste olan Başkanımız var”

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar,  “Üreticisine, çiftçisine destek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi var.  Başkan Aziz Kocaoğlu var. Ne mutlu bize” diye konuşurken, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de yaptığı konuşmada, Atatürk’ün söylediği gibi, dünyada ayakta kalabilmenin sırrının üretmekten, çalışmaktan geçtiğini vurgulayarak, üreticiye destek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Fidanlar ağaç oldu

Urla Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Sever, 2010 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile  başlayan üretimle  Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin hak ettiği yere ulaşacağını belirterek, Başkan Kocaoğlu’na teşekkür etti. Sever, “Her şeyin öncüsü olan İzmir’de  köylüye can verdiniz. Can suyu verilen fidanlar bugün bir ağaç oldu. Verilen can suyu ile bize verilen hedefi yerine getirmeye başladık. Geldiğimiz noktada bir ağaç gibi tek ve hür,  bir orman gibi kardeşçesine yaşıyoruz” dedi.

En güzel imza

2 milyon 237 bin 500 çiçek alınacak

2010 yılından itibaren Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden 5 milyon 371 bin liralık çiçek ve çalı bitkisi alımı yapan Büyükşeşehir Belediyesi, 8 milyon 373 bin 750 adet mevsimlik çiçek ve soğanlı bitki alındı. Yeni sözleşmeyle Urla Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden 25.000 adet sardunya çiçeği, 1.112.500 adet yazlık mevsimlik çiçek, yaklaşık 1.100.000 adet ise kışlık mevsimlik çiçek alımı yapılacak. Bu anlaşmayla Urlalı üreticiye 2.5 milyon liralık daha destek sağlanacak.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.