En Çok Çocuklar Özledi

En Çok Çocuklar Özledi
  • 9 Ocak 2016 09:36

İzmir Büyükşehir Belediyesi, doğumunun 100. yılı kutlanan yazar ve düşün insanı Aziz Nesin’i geçtiğimiz Aralık ayında düzenlediği “Mizah Festivali” ile anarken, aynı festival kapsamında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) açılan “Ömrüne Sığmayan Adam: Aziz Nesin” sergisi ise devam ediyor. 30 Ocak 2016 tarihine kadar açık kalacak sergi, her yaştan İzmirli  tarafından büyük ilgi görüyor. Ama en büyük ilgiyi, Aziz Nesin’in çok sevdiği çocuklar gösteriyor. Bu sevgi elbette boşuna değil! Çocuklar için tam 96 öykü yazan, eğitim olanağından yoksun çocukları topluma yararlı bireyler olarak yetiştirebilmek amacıyla Nesin Vakfı’nı kuran ünlü yazar, bu ilgiyi fazlasıyla hak ediyor.

En Çok Çocuklar Özledi

Kalemi, daktilosu, kolonyası..

Nesin’in yüz binlerce dokümandan oluşan kişisel arşivinden bir seçki, elyazması notları, eşyaları, biriktirdikleri, aldığı ulusal ve uluslararası ödüller ve kitaplarının yanı sıra, yaşamı üzerine video röportajlar ve belgesellerin de yer aldığı serginin en ilgi çekici bölümlerinden biri de, çalışma masası. Nesin’in ölmeden önceki günlük rutinini ve düzeninin yansıtan daktilosu, kurşun kalemi, çalışma lambası ve limon kolonyası, serginin en etkileyici bölümleri arasında.

“Ömrüne Sığmayan Adam: Aziz Nesin” sergisi, hafta içi 09.00 ile 18.00 saatleri arasında gezilebilir.

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Konak Belediyesi’nin borç pankartını asın”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.