Emniyetten DHKP-C’li Avı

Emniyetten DHKP-C’li Avı
  • 5 Şubat 2016 09:24

Aydın’ın Söke İlçesi’nde, Özdemir Sabancı suikastı sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman’ın yakalanmasından sonra, aynı şekilde yurda giriş yapıp sansasyonel eylemler yapmayı planladığı belirtilen 2 teröristin daha kimlikleri belirlendi. Sahte kimlik de kullanan Şerif Turunç ile Bilgehan Karpat’ın isimleri, tüm emniyet birimlerine fotoğraflarıyla birlikte dağıtıldı.

İstanbul’da 1996 yılında Özdemir Sabancı ve 2 çalışanını öldürmekten aranan DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman, Yunanistan’dan Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra Söke Otogarı’nda, yakalandı. İstanbul’a gönderilen 2 terörist, mahkemece tutuklandı.

İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman’ı, günler süren istihbarat çalışmaları sonrasında yakalayan emniyet birimleri şimdi eylem hazırlığında olan 2 isim için alarma geçti. Yapılan çalışmalar sonrasında  sonrasında, yine DHKP-C üyesi olan Şerif Turunç ile Bilgehan Karpat’ın isimleri belirlendi. Sahte kimlik kullanan 2 teröristin, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık başta olmak üzere Adalet Bakanlığı, Ankara ve İstanbul Emniyet Müdürlüklerine, roketatar, bomba yada uzun namlulu silahlarla saldırı planladıkları belirtilerek tüm emniyet teşkilatı uyarıldı. DHKP-C üyesi iki teröristin isim ve fotoğrafları, tüm emniyet birimleriyle sınır kapılarına havalimanlarına gönderildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Sporda Bayraklı farkı!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.