Elazığ’da büyük deprem!

Elazığ’da büyük deprem!
  • 25 Ocak 2020 08:48

Elazığ’da bugün 20.55 sularında 6.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

​Kandilli Rasathanesi, ilerleyen dakikalarda depremin büyüklüğünü 6.5, derinliğini 5.0 kilometre olarak revize etti.

Kilis’ten Samsuna kadar hissedilen deprem ,Elazığ ve Malatya’da yıkıma neden oldu. Yapılan açıklamalara göre 20 vatandaşımız hayatını kaybetmişken 1015 vatandaşımız yaralandı.

Deprem sonrası Elazığ’a giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ’da meydana gelen depremin ardından açıklamalar bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem bölgesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.  Bakan Soylu, “Elazığ’da şu anda 30 vatandaşımızın arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir.” dedi. Bakan Koca ise, “Ağır yaralıların 3’ü Malatya, 2’si Elazığ’da. Elazığ’da ikisi kalp krizinden 13 kişi, Malatya’da ise 5 kişi hayatını kaybetti. Uçak ve helikopter ambulansımız da hazır halde gerektiğinde hizmet veriyor olacak.” ifadelerini kullandı. Bakan Kurum, “Artçı sarsıntılar devam ediyor, riskli binalara girmeyin.” dedi.

İzmir’den Elazığ’a yardım eli:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Elazığ’da yaşanan Depremin ardından sosyal medyada yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı.

“Yaşanan deprem nedeniyle Elazığ halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Tunceli’de bulunan 11 kişilik arama kurtarma ekibimiz yola çıktı. Yüreklerimiz sizinle.

3 adet tam donanımlı deprem konteyneri, 4 adet AKS arama kurtarma ve sağlık aracı, 1 adet komuta kontrol aracı, 3 köpekli arama ekibi ve 1 adet 4×4 hizmet aracı olmak üzere toplam 35 personel ile 9 araç Elazığ’a hareket etmek için hazır olarak bekliyor.” dedi

Elazığ'da büyük deprem!

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.