Ekonomik Kurul’dan ÇED Çağrısı

Ekonomik Kurul’dan ÇED Çağrısı
  • 1 Nisan 2016 08:35
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu Dönem Başkanı Elmasoğlu, ÇED izinlerinin bir türlü gelmemesi nedeniyle hayata geçirilemeyen  “Yüzülebilir Körfez”  ile “Katı Atık Berteraf Tesisi” projeleri için ortak yol çağrısında bulundu.  
Kentin ortak sorunlarının çözümü amacıyla, Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde oluşturulan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), 58. toplantısını Tarihi Havagazı Fabrikasında gerçekleştirdi. 2009 Temmuz ayından bu yana meslek odaları ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile girişimciler, sanayiciler ve yatırımcıların bir araya gelerek kentin sorunlarını masaya yatırdığı Koordinasyon Kurulu’nun açılış konuşmasını yapan Dönem Başkanı Betül Elmasoğlu, ülkede ve  bölgede yaşanan terör olaylarının son bulmasını istediklerini dile getirdi. Elmasoğlu İzmir’in gündemini meşgul eden  Körfez ve Katı Atık Tesisi ÇED’leri ile ilgili görüşlerini de açıklayarak ortak yol çağrısı yaptı. Betül Elmasoğlu özetle şunları söyledi:
İzmir 4-5 yıl kaybetmesin
“Şubat ayı içinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’yı  Ankara’da ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin bakanlıkta bekleyen Büyük Körfez projesinin ÇED başvurusunu hatırlattı. İzmirliler olarak umuyoruz ki, yapılan başvurular bir an evvel yanıtlanır ve ÇED izniyle beraber yüzülebilir körfez ve İzmir limanı hayalimiz gerçekleşir.”
Elmasoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Yamanlar’da kurulması için projelendirilen Katı Atık Tesisi, ÇED aşamasında Orman ve Su Bakanlığı’nın olumsuz raporuyla çıkmaza girdi. Yeni süreç için İzmir 4-5 yıl daha kaybedecek gibi görünüyor.  Menderes’te bir tesis için ÇED hazırlığına girildi. Ancak burası da reddedildi. İzmirlinin ihtiyacı olan bu tesisler için mutlaka ortak bir yol bulunması gerekiyor” diye konuştu.
Ekonomik Kurul’dan ÇED Çağrısı
 
Başkan İZTAV’a destek istedi
İEKKK’nin 58. toplantısında açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mermer fuarının fuarcılık için tüm olumsuz koşullara rağmen çok iyi ve umduklarının çok üzerinde geçtiğini vurguladı. Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ama her şey süt liman değil. Bundan sonra çabalarımızı, tanıtım faaliyetlerimizi daha hızlı bir şekilde sürdürmek zorundayız” dedi. Suriye’deki iç savaş ve ülkede yaşanan terör olayları nedeniyle Türkiye’nin ciddi bir tanıtıma ihtiyacı olduğunu vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu tanıtım işi için İZTAV-İzmir Turizm Tanıtım Vakfı var. 25 Nisan’da Genel Kurul toplantısı yapılacak. Vakıf ana sözleşmesinde değişiklik oldu. Herkes üye olabiliyor. Ben de üye olmanızı ve vakfa destek vermenizi diliyorum” şeklinde konuştu.
8 Mayıs’ta hep birlikte koşalım 
İEKKK toplantısında, omurilik felcine dikkat çekmek için  8 Mayıs 2016 tarihinde 33 ülkede, 34 kentte aynı anda gerçekleştirilecek olan ve Türkiye’den sadece İzmir’in ev sahipliği yaptığı  Wings For Life World Run ( Koşamayanlar için koşuyoruz)  etkinliğiyle ilgili bir sunum da yapıldı.  Tüm İzmirlileri koşuya davet eden  Başkan Aziz Kocaoğlu, “8 Mayıs  tarihinde koşamayanlar için hep birlikte koşacağız. Şu anda 5 bine yakın müraacat var. Kişi başı 50 TL. Bu gelirin hiç bir kuruşu harcanmadan bu konudaki sağlık araştırmalarına gidecek. Hep birlikte gücümüz yettiği kadar katılım sağlayalım istiyoruz. Sayının çok fazla olması hem İzmir’in sosyal projeye verdiği katkıyı gösterecek hem de kentin tanıtımında önemli rol oynayacaktır” dedi.
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Dairesi Başkanlığı Akdeniz Akademisi Şube Müdürü Ayşegül Sabuktay tarafından Akademi çalışmalarını anlatan bir sunum da yapıldı.
Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.