Ekonomi Bakanı Zeybekçi: “Yıl sonu hedefimiz 100 milyar lira”

Ekonomi Bakanı Zeybekçi: “Yıl sonu hedefimiz 100 milyar lira”
  • 7 Haziran 2017 11:13

Ekonomi Bakanı Zeybekçi, “Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi’nde yıl sonu hedefimiz 100 milyar lira” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ile Bakanlık’ta görüştü.Görüşme sonrası yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin geçtiğimiz sene içerisinde zor bir yıl geçirdiğini belirterek, Türk müteahhitlerin Rusya’da 7 milyar dolarlık proje aldığını söyledi.

Rusya’daki yasakların kalkması ile Türk müteahhitlik sektöründe bu haberin olumlu karşılandığını belirten Zeybekçi “Slogan ürün domates. Bizim için önemli. Bir kuruş, bir sent önemli. İhracatımızın bir dolar bile aşağı gitmesine razı değiliz. İthalat yaparken de olabildiğince aşağısına razıyız. Rusya ile gelmiş olduğumuz noktada domatesin yasak kapsamında olmasını kabul etmiyoruz. Rusya’nın bu konudaki hassasiyetlerini, kendisi için önemli dönemlerde domatese vergi uygulaması getirmesini anlayışla karşılıyoruz” dedi.

Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi ile ilgili de konuşan Bakan Zeybekçi “Çok kısa sürede 27 milyar liralık yatırım… Birini Bakanlar Kurulu kararına dönüştürdük. İkincisi büyük bir yatırım. Yakın sürede kamuoyu da duyar. Yaklaşık olarak 4 milyar dolar civarında. Türkiye, belirlediği 8-9 alanda kendi devlerini yaratmak zorunda. Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sisteminde yıl sonu hedefimiz 100 milyar lira.” dedi.

Katar krizinden sonra bölgedeki müteahhitler ile ilgili konuşan Zeybekçi “Türk müteahhitlerinin, şirketlerinin ekonomik menfaatlerinin bundan olumsuz etkilenmeyeceğini ümit ediyoruz, biliyoruz, gerekli her türlü tedbiri alıyoruz. Bu anlamda bir olumsuzluk görmüyoruz. O coğrafyadaki kardeşlerimizle bu problemin üzerinden en kısa sürede gelineceğine inanıyorum. Cumhurbaşkanımıza bu süreçte aldığı inisiyatiften dolayı Türk özel sektörü, ekonomisi adına teşekkür ediyorum. Onun öngörüsü ve basiretiyle süreci çok güzel bir şekilde yürütüyoruz şu anda, bir problem görmüyoruz. Kriz Türkiye’ye sıçrar mı? Asla böyle bir şey öngörmüyoruz. Bugün söylediği veya bugün yaptığı yarın farklı olan bir ülke değiliz. Bizim duruşumuz belli. Bu işlerin barışla çözülmesi, ülkelerin menfaatlerini zedelemeden çözülmesi hep istediğimiz olmuştur. İnşallah kısa sürede çözülür.” ifadelerini kullandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.