Egeli 200 Diş Hekimi diplomalarına kavuştu

Egeli 200 Diş Hekimi diplomalarına kavuştu
  • 28 Ekim 2019 11:01

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi dünyada 169’uncu sırada yer alıyor

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2018-2019 yılı mezuniyet töreni Ege Üniversitesi  Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Tören; EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necdet Erdilek, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, EÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Özlem Önder, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ali Gürkan ve Prof. Dr. Gülcan Coşkun Akar, EÜ Diş hekimliği uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Gökçe, İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Murat Sütpideler, akademisyenler, öğrenciler ve ailelerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Egeli 200 Diş Hekimi diplomalarına kavuştu

Açılış konuşmasını yapan EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necdet Erdilek, 1968 yılından bu yana hizmet vermekte olan Diş Hekimliği Fakültesi’nin Türkiye’de önde gelen fakültelerden birisi olduğunu belirterek, akademik kadrolarının ve eğitimlerinin kaliteli olduğunu dile getirdi. Yıl içerisinde 150 bin hastaya hizmet verdiklerini dile getiren Prof. Dr. Erdilek; “Hem imkanlarımız, hem kadromuz, hem de meslektaşlarımız olarak yetiştirdiğimiz öğrencilerimizle birlikte  çok tercih edilen bir fakülteyiz. Dünyada 169’uncu sırada yer alıyoruz. Bilimsel olarak da kendimizi kanıtlamış durumdayız. Bugün mezun olan meslektaşlarımıza sesleniyorum; sizleri özleyeceğiz, kapımız size her zaman açık. Zaten bir yere gitmiyorsunuz. Burada bizlerle hekimliğe devam edeceksiniz” şeklinde konuştu.

İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Murat Sütpideler, konuşmasında yaşanılan gururun genç meslektaşları ve aileleri sayesinde gerçekleştiğini dile getirerek, 5 yıl süresince modern diş hekimliği eğitimi veren hocalara teşekkürlerini iletti. Sütpideler; “Gerçek diş hekimliğini çalışırken öğreneceksiniz. Bizler de bu şekilde öğrendik. Hastalarınız için en iyi değer, onları gözetebilmektir. Bugünden itibaren öğrenci kimliğiniz sona erdi. Diş hekimliği kimliğiniz başlıyor” şeklinde konuştu.

Egeli 200 Diş Hekimi diplomalarına kavuştu

 Konuşmaların ardından EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gürkan, mezun olan 200 öğrenciye hekim andını okuttu. Ardından fakülte birincisi Keziban Uslu mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.  Tören, geleneksel kep atma töreninin ardından sona erdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Sığacık’ta yat limanı protestosu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.