EFES SELÇUK BELEDİYESİ’NDEN 8 MART’A ÖZEL ÇOK ANLAMLI FİLM

EFES SELÇUK BELEDİYESİ’NDEN 8 MART’A ÖZEL ÇOK ANLAMLI FİLM
  • 8 Mart 2020 12:56

Efes Selçuk Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle çok özel bir film hazırladı. Efes Selçuk Belediyesi Basın Bürosu tarafından hazırlanan filmin oyuncuları da kurum çalışanları oldu.  “Kadın olmak zordur mirim” diyerek başlayan, kadın olmanın zorluklarını, kadınların yaşadıklarını, onların hayatta her şeyi başarabileceklerini anlatan film kadına yönelik her türlü ayrımcılığı da reddeden bir manifesto olarak sosyal medyada yerini aldı. Topuk sesleriyle başlayan filmde belediye çalışanlarının yanı sıra Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve Efes Selçuk Belediye Meclisi üyeleri de yer aldı.

Anlamlı olduğu kadar renkli görüntüler de içeren film hakkında açıklama yapan Başkan Sengel; “ Her ne kadar kadın erkek diye başlayan cümlelerden hazzetmesek de kadın olmanın zorluklarını biliyoruz. Bu yüzden “Kadın olmak zordur”  dedik. Kadınların günlük hayatta çektikleri zorlukları anlattık. Aynı zamanda kadınların her işi yapabileceklerini, gün boyu incecik topuklar üzerinde durabileceklerini, bunu yaparken hayatın her türlü zorluğuna karşı gelebileceklerini ve diğer yandan hayatın keyfini çıkarabileceklerinin de altını çizdik. Filmimiz topuk sesleri ile başlıyor. Bizce kadınlar ilham verenlerdir. Aslında burada topuk sesleri sadece bir sembol. Biz bu film ile ilham veren  kadınların sesini duyurmayı amaçlıyoruz. Filmde emeği geçen tüm belediye çalışanlarımıza ve Efes Selçuk Belediye ailesi olarak bu filme ilham veren kadınlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.