Durmaz: “ÇOK LAF, ÖZ İŞ…”

Durmaz: “ÇOK LAF, ÖZ İŞ…”
  • 7 Şubat 2019 15:21

CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, Karakuzu ve Uzunhasanlar’a yaptığı köy ziyaretlerinde toplumun her kesimiyle konuşacaklarını, ne yapılacaksa ortak görüş doğrultusunda yapacaklarını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, Karakuzu ve Uzunhasanlar’da köylü hemşerileriyle buluşarak projelerini anlattı. Aynı zamanda köylülerin sorunlarını ve isteklerini de dinleyen Durmaz, merkezde ne varsa köylerde de aynı hizmetin olacağına dair söz verdi.

Durmaz: “ÇOK LAF, ÖZ İŞ…”

MOBİL SAĞLIK HİZMETİ, MOBİL VETERİNERLİK HİZMETİ VERİLECEK
Bütünşehir yasasıyla mahalle olan, ancak belediye hizmetlerinden merkez mahalleler kadar faydalanamayan köylerin durumunu yakinen bildiğini ve bu eşitsizliği sona erdireceğini belirten Durmaz “Köylerimize düzenli temizlik hizmeti vereceğiz. Kışın köylerimiz belki pek sorun yaşamıyor ama yaz aylarında sokaklarımız tozdan, topraktan, çöpten arınmış olacak. Köylerimize özel mobil sağlık ekiplerimizle düzenli sağlık taraması yapacağız. Artık iğne vurulması gereken köylümüz hasta haliyle Aliağa’ya inmek zorunda kalmayacak. Hepsinin listesini çıkaracağız, hangi gün, hangi saat olması gerekiyorsa, ekiplerimiz gelip iğnesini vuracak, pansumanını yapacak. İçinde bir veteriner ve bir ziraat mühendisi olan tam donanımlı araçlarımız belirli periyodlarla köylerimizi dolaşıp ücretsiz kontroller yapacak, tedavi uygulayacak. Çiftçilerimize daha yüksek verim alabilmesi için ziraat mühendisimiz yol gösterecek. Belediyemiz öncülüğünde kurulacak kooperatif aracılığıyla çiftçimiz sözleşmeli üretim yapacak. Hasattan sonra malımı kime satacağım diye düşünmeyecek. Vereceğimiz mali desteğin yanı sıra çiftçimizi bilinçlendirmek için verilecek eğitimlerle daha yüksek verim almasını sağlayacağız. Bu ürünleri de yine belediyemiz bünyesinde kentin çeşitli yerlerinde açacağımız tanzim satış mağazaları tarzındaki marketlerimizde tüketiciye sunacağız. Böylece aracıyı ortadan kaldıracağız, üreticimiz daha çok kazanmış, halkımız daha ucuza alma imkanı bulmuş olacak.” dedi.

Durmaz: “ÇOK LAF, ÖZ İŞ…”

BİZ DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIZ”
Halihazırda Milletin Ekibi adı altında ortaya konan işlerin iyi olduğunu ancak daha da iyileştirilmesi gerektiğini belirten Özcan Durmaz “Milletin Ekibi projesi, 2009 yılında CHP’li Belediye Başkanı Turgut Oğuz tarafından başlatılan Sosyal Market ve sosyal yardım çalışmalarının gelişmiş halidir. Yapılan iş iyidir ancak yeterli değildir. Biz daha iyisini yapacağız. Toplumun her kesimine, her ihtiyaca cevap verecek hale getireceğiz. Yine Turgut Oğuz zamanında açılan bir köylü pazarımız var. Bu proje de mevcut yerel yönetim döneminde geliştirilmedi. Biz geliştireceğiz. Önümüzde Seferihisar Sığacık’ta hayata geçirilmiş çok güzel bir örnek var. Burada 400 tezgah açılıyor; kadınlar ne yetiştirdiyse, ne yaptıysa burada satıyor. Bu pazara İzmir’in her yerinden insanlarımız geliyor, alışveriş yapıyor. Adım atacak yer bulamıyorsunuz. Aliağamız Seferihisar’dan daha avantajlı bir konumda. Mevcut kapalı pazaryerimizde pazar günleri köylü üretici ve kadın pazarımızı açacağız. Buraya bir yandan üreticimizi, kadınlarımızı köylerinden, evlerinden araçla alıp getireceğiz; öte yandan bu pazarın tanıtımını çok iyi yaparak İzmir’den, çevre ilçelerden insanların gelmesini sağlayacağız. Selçuk’tan Aliağa’ya kadar demiryolu hattımız var, bu çok büyük bir avantaj. Aracı olmayan, aracıyla gelmek istemeyen İzmirliler Aliağa’ya kadar İZBAN’la geldikten sonra buradan pazaryerine ücretsiz ring seferleriyle taşıyacağız. İddia ediyorum, İzmir’in en hareketli pazarı olacak.” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Belediyesi’nden Kütüphane Haftası’na özel söyleşi

Durmaz: “ÇOK LAF, ÖZ İŞ…”

ALİAĞA İÇİN, ALİAĞA EVLATLARIYLA ÇALIŞACAĞIZ”
Halkın belediyesi olma kararlılığıyla yola çıktıklarını ifade eden Durmaz “kapalı kapılar ardında iş çeviren bir belediye olmayacağız. Her şeyi halka soracağız, yapılıp yapılmayacağına halkla beraber karar vereceğiz. Yapılacak ne varsa da hepsini Aliağa’nın evlatlarıyla yapacağız. Aliağalı olmayan, Aliağa’da yaşamayan kimseyi belediyede işe almayacağız” diyerek istihdam konusunda hem belediye olarak hem de bölgedeki sanayi kuruluşlarında Aliağalı gençlere öncelik verilmesine aracı olacaklarını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.