Dünyanın enerji politikaları Bornova’da belirlenecek

Dünyanın enerji politikaları Bornova’da belirlenecek
  • 30 Mayıs 2016 10:12

Bornova Belediyesi Energy Cities (Avrupa Enerji Kentleri Ağı) Yıllık Konferansı ve Genel Kurulu’na ev sahipliği yapacak. Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarından yüzlerce kentin üye olduğu Energy Cities, 26 ülkeden 300’e yakın parlamenter, belediye başkanı, meclis üyesi, bürokrat, uzman ve akademisyeni Bornova’da buluşturacak. 1-3 Haziran tarihleri arasındaki etkinlikte dünyanın üç kıtasının enerji politikaları konuşulacak. Aynı zamanda Energy Cities Yönetim Kurulu Üyesi de olan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornova’da böyle bir uluslararası organizasyonu yapmanın mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. Üç ayrı kıtadan pek çok kentin belediye başkanını Bornova’da ağırlayacağız. Dahası Bornova’daki toplantıda bütün dünya için önemli konular gündeme gelecek” dedi.

 Her yıl farklı bir tema ile bir Avrupa kentinde gerçekleştirilen Energy Cities Yıllık Konferansı ve Genel Kurulu, Türkiye’de ilk kez Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Konferansın bu yılki teması “İşbirliği ile değişimden ilham alın” olacak. Yerel enerji politikalarının belirlenmesinde önemli bir işbirliği platformu olan Energy Cities’in 1-3 Haziran 2016 tarihleri arasında Bornova’da üç günlük programı boyunca, ülkelerin enerji politikalarına yön verecek toplantı ve paneller yapılacak.

 Energy Cities Yıllık Konferansı ve Genel Kurulu 1 Haziran Çarşamba akşamı etkinliğe katılanların onuruna Tarihi Havagazı Fabrikası’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek bir hoşgeldiniz kokteyli ile başlayacak. Konferans oturumları ise Avrupa Enerji Kentleri Ağı Yönetim Kurulu Başkanı Eckart Würzner (Almanya Heidelberg Belediye Başkanı),   Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu tarafından yapılacak açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Dünyanın enerji politikaları Bornova’da belirlenecek

Kentlerdeki enerji dönüşümü ele alınacak

 Avrupa Komisyonu yetkilileri, çeşitli ülkelerden gelen üst düzey politikacılar ve uzmanlar ile Avrupa Enerji Kentleri Ağı’na üye kentlerin belediye başkanlarının konuşmacı olacağı oturumlar yapılacak. Yine program kapsamında “Yeni Yerel Yönetişim Pazarı” başlıklı bir etkinlikte de; yerel yönetimlerin enerji verimliliği konusunda gerçekleştirdikleri ilham verici iyi uygulama örnekleri tanıtılacak. Konferans boyunca çeşitli ülkelerden üst düzey konuşmacılar, kentlerde enerji dönüşümünün sağlanması konusunu her yönü ile tartışacaklar.

Konferansta ayrıca konunun akademik boyutu da ele alınacak; üniversiteler, ar-ge teknoloji geliştirme merkezleri ve teknoloji şirketlerinin enerji verimliliği konusundaki çalışmaları da oturumlarda sunulacak. Etkinlik 3 Haziran’da konuklar için düzenlenecek Bornova Kent Turu ile tamamlanacak. Bu arada Avrupa Enerji Kentleri Ağı’nın yönetim kurulu ve genel kurul toplantıları da Bornova’da yapılacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Önal, haftanın ilk mesaisine şantiyelerden başladı

Dünya için önemli kararlar

Aynı zamanda Energy Cities Yönetim Kurulu Üyesi de olan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornova’da böyle bir uluslararası organizasyonu yapmanın mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. Üç ayrı kıtadan pek çok kentin belediye başkanını Bornova’da ağırlayacağız. Dahası Bornova’daki toplantıda bütün dünya için önemli konular gündeme gelecek” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.