Down Sendromlular mutluluğun ebrusunu yaptı

Down Sendromlular mutluluğun ebrusunu yaptı
  • 21 Mart 2016 11:23

İlgi ve sevgiyle mutlu olmaktan başka istekleri olmayan down sendromlu çocuklar Bornova Belediyesi’nin desteğiyle hayata karışmaya devam ediyor.  Ege Üniversitesi Ebru Sanatı Topluluğu işbirliğiyle +1 Down Kafe’de düzenlenen ebru etkinliğinde 30’dan fazla down sendromlu çocuk fırçalarıyla rengarenk dünyalarını kağıtlara yansıttıBornova Belediye Başkanı Olgun Atila, her bireyi kucaklama ve kamunun imkanlarından yararlandırma anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, “+1 Down Kafe de bu anlamda gurur ve mutluluk duyduğumuz işlerimizden bir tanesi. 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde tüm vatandaşlarımızı down sendromluları biraz daha yakından tanımaya ve onlara destek olmaya çağırıyorum” dedi.

Bornova Belediyesi’nin, down sendromlu gençlerin çalışarak sosyalleşmeleri amacıyla Büyükpark içinde açtığı +1 Down Kafe, düzenlenen etkinliklerle İzmir’deki tüm down sendromlulara kucak açıyor. Açıldığı günden bu yana pek çok etkinlikle down sendromlular kadar ailelerinin de hayatına renk katan +1 Down Kafe, ebru etkinliği ile de çocuklara ev sahipliği yaptı.

Down Sendromlular mutluluğun ebrusunu yaptı

Masum ve renkli bir dünya

 Bornova Belediyesi ile Ege Üniversitesi Ebru Sanatı Topluluğu işbirliğiyle düzenlenen ebru etkinliğinde down sendromlu çocuklar eğlenceli bir gün geçirdi. Üstlerine önlüklerini geçirip ebru tepsilerinin başına geçen çocuklar, masum ve renkli dünyalarını kağıtlara geçirdiler. Çeşit çeşit desenler yaptıkları kağıtları iplere asarak kurumasını bekleyen down sendromlu çocuklar bu süreyi de dans edip eğlenerek geçirdi.

Down Sendromlular mutluluğun ebrusunu yaptı

Farkındalık Günü’nde Down Kafe’ye davet

 Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, her bireyi kucaklama ve kamunun imkanlarından yararlandırma anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, “Bu anlayışımız doğrultusunda dezavantajlı kesimlerin hizmetlerden ne ölçüde yararlandığını sürekli gözönünde bulundurup ona göre projeler üretiyoruz. +1 Down Kafe de bu anlamda gurur ve mutluluk duyduğumuz işlerimizden bir tanesi. 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde tüm vatandaşlarımızı down sendromluları biraz daha yakından tanımaya ve onlara destek olmaya çağırıyorum. +1 Down Kafe’yi de zaten bu amaçla, down sendromlu çocuk ve gençlerimizin izole değil toplumla içiçe olması için faaliyete geçirdik” dedi.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.