Dost Market’e uluslararası ilgi

Dost Market’e uluslararası ilgi
  • 1 Kasım 2017 11:03

Alman Kızılhaçı Kuzey Westfalya Bölge Başkan Yardımcısı Nilgün Özel, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’yı makamında ziyaret etti. İhtiyaçlı vatandaşlar için Bornova Belediyesi tarafından yapılan örnek projeler hakkında bilgi alan Özel, özellikle Bornova Belediyesi’nin Türk Kızılayı Bornova Şubesi işbirliği ile hayata geçirilen Dost Market Projesi’ni çok beğendiğini belirterek “Gerçekten özel bir proje uygulamışsınız. Almanya’da değişik sistemler var. Fakat bu şekilde bir sistem uygulanmıyor. Bizim derneğimiz Alman Kızılhaçının en büyük 3. örgütü. Burada incelediğim projeleri ve buradaki sistemi Almanya’da da anlatacağım” dedi.

Alman Kızılhaçı Borken Şubesi ile kardeş şube olmaya hazırlanan Türk Kızılayı Bornova Şubesi’ni ziyaret için İzmir’e gelen Alman Kızılhaçı Kuzey Westfalya Bölge Başkan Yardımcısı Nilgün Özel, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’yı makamında ziyaret etti. Bornova Belediyesi’nin hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerini incelediğini belirten Özel, Dost Market Projesi için Başkan Atila’yı tebrik etti.

Özellikle Türk Kızılayı Bornova Şubesi işbirliği ile hayata geçirilen Dost Market projesini ç5k beğendiğini dile getiren Özel, “Gerçekten özel bir proje uygulamışsınız. Almanya’da değişik sistemler var. Fakat bu şekilde bir sistem uygulanmıyor. Yardımlar bu farklı tarzlarda yapılıyor. Bizim derneğimiz Alman Kızılhaçının en büyük 3. örgütü. Burada incelediğim projeleri ve buradaki sistemi Almanya’da da anlatacağım” dedi.

Türk Kızılayı Bornova Şube Başkanı Fahrettin Dokak ve Şube yönetimin de katıldığı ziyarette Başkan Atila’da Bornova Belediyesi olarak hayata geçirdikleri projeleri ve sistemin işleyişini anlattı. Başkan Atila, “Türk Kızılayı Bornova Şubesi ile işbirliği yaparak hayata geçirdiğimiz Dost Market’ten 5000 civarı aile yararlanıyor. Bu aileler titiz incelemeler yapılarak belirleniyor. Markete katkı sağlamak isteyen yardımseverleri biz Kızılay’a yönlendiriyoruz” dedi.

Dost Market vatandaşın yanında

Dost Market’in raflarında gıdadan temizliğe, kırtasiyeden giysiye herşey yer alıyor. Ayrıca vatandaşlar kışlık odun ihtiyaçlarını da Dost Market’ten temin edebiliyor. Dost Market’ten 5 bine yakın ihtiyaç sahibi aile yararlanıyor. İhtiyaç sahipleri gelirlerine göre yılda 8 kez kartlarına yüklenen bakiyelerle dilediği gibi alışveriş edebiliyor. Ayrıca yatalak ve yaşlı gibi ulaşım sorunu yaşayan 82 vatandaşın talepleri doğrultusunda hazırlanan yardım paketleri de elden ulaştırılıyor. Dost Market’ten yararlananları belediye meclisinde her siyasi partiden üyenin bulunduğu bir komisyon belirliyor. Hayırseverler, Türk Kızılayı aracılığı ile Dost Market’e nakit olarak bağış yapabiliyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Dr  Kasapoğlu; ‘’2024 seçimleri; Türkiye yüzyılı şehirleri’’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.