DOĞAN’DAN KOCAOĞLU’NA TRAVAY SORUSU: SON KARARINIZ MI?

DOĞAN’DAN KOCAOĞLU’NA TRAVAY SORUSU: SON KARARINIZ MI?
  • 7 Mayıs 2016 09:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili, tramvay projesindeki son güzergah değişikliğini değerlendirdi. Geçtiğimiz yaz iptal edilen Alaybey Tramvay İstasyonu için Aziz Kocaoğlu’na seslenen Doğan, “Son kararınız m? diye sordu.

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’dan kentin iki ayrı noktasında süren ve esnaf ile vatandaşların yoğun şikayetine konu olan tramvay projelerine bir kez daha tepki geldi. Toplam 390 milyon lira değerindeki yatırımın oldu bittiye getirildiğini söyleyen AK Parti’li Doğan, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve belediye bürokratlarının vizyonsuz tutumunun cezasını İzmirliler çekiyor” dedi.

 METROYA BENZEMESİN!

Karşıyaka ve Konak tramvay projelerine bürokrat dayanmadığını ve belediyenin ilgili birimlerinde üst üste yönetici değişikliğini hatırlatan Doğan “Yaşanan bu manzara belediyenin bu işi beceremediğinin de göstergesi olmuştur. Yangından mal kaçırır gibi, paldır küldür tramvay inşaatına başlayan Büyükşehir Belediyesi, proje için altyapı düzenleme çalışmalarını unutmuş, bu da yeni bir kaosa yol açmıştır. Her gün trafiğe kapatılan yeni sokaklar, değişen yol güzergahları, oluşan trafik sıkışıklığı, bir gece ansızın yerlerinden sökülen ağaçlar, kepenk kapatan esnafımız ve vatandaşların yaşadığı durak çilesi gibi manzaralarla çok sayıda şikayete konu olan tramvay projesi kör topal ilerlemektedir. Ne yazık ki bu proje de 11 yılda biten metro faciası olma yolundadır. Umarız aynı hüsran tekrar yaşanmaz. Çok merak ediyoruz, inşaatını dahi doğru düzgün beceremeyen bu belediyecilik anlayışı ile tramvay hattını nasıl işletecekler?” diye konuştu.

 SON KARARINIZ MI?

Karşıyaka tramvay hattındaki son revizyon kararı ve geçtiğimiz günlerde basında da yer alan gelişmeleri şaşkınlıkla karşıladıklarını belirten Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na şöyle seslendi: “4 milyon İzmirli ile adeta dalga geçen belediye yönetimi, tramvayı adeta yap boz tahtasına çevirdi. Yaz aylarında ilk olarak Konak Tramvayı Mithatpaşa Caddesi’nden Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’na alındı. Gelen onca tepkiye rağmen bu revizyon sonrasında sahil bandındaki yeşil dokunun yok edildiğine üzülerek tanık oluyoruz. Bu da yetmezmiş gibi Karşıyaka hattında vapur iskelesini son durak olarak seçen Sayın Kocaoğlu, Alaybey istasyonunu iptal etti. Toplam uzunluğu 8,7 kilometreye, durak sayısı da 14’e düşürülen Karşıyaka Tramvayı’nda geri vites yapan Kocaoğlu, hattı yeniden Alaybey’e uzatma kararı aldı. Kocaoğlu, ihalesinden bir buçuk yıl sonra inşaatı başlayan tramvayda bu revizyonla birlikte toplamda 7 kez değişiklik yapmıştır. İzmir halkı adına sizlere özellikle sormak istiyoruz. Acaba bu son kararınız mı? Yoksa yine joker hakkınızı mı kullanacaksınız? Neden iptal ettiniz, neden kararınızı tekrar değiştirdiniz? Yüz milyonlarca liralık projeyi çocuk oyuncağına döndürdünüz. Artık bir karar verin. Masa başında, vizyon ve öngörüden yoksun biçimde hazırlanan bu baştan savma projenin ceremesini İzmirlilere çektirmeyin.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kiraz'ın köylerinde: Kentimizi birlikte kalkındıracağız

 “BEN YAPTIM OLDU” ANLAYIŞI İZMİR’E ZARAR VERİYOR

Geçtiğimiz aylarda AK Parti adına yaptığı açıklamalarda vatandaşların otopark ve güzergah üzerindeki ağaçların kesilmesiyle ilgili tramvay şikayetlerini sık sık gündeme taşıdığını söyleyen Bilal Doğan, “Ne yazık ki karşımızda gelen bu onca talebe kulağını tıkayan, halkı görmezden gelen bir yönetim anlayışı var. Karşıyaka ve Konak tramvayına kent halkı, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ile kavga dövüş başlayan, gelen onca eleştiriye karşın bildiğini okuyan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kentimizi ve kentlimizi mağdur etmiştir. İzmir ulaşımına can katacak bu önemli proje “Ben yaptım oldu” diyerek kenti yöneten, dayatmacı bir anlayış sergileyen Kocaoğlu’nun kafasına estiği gibi ilerlemektedir. Nitekim geçtiğimiz günlerde Mimarlar Odası tarafından yapılan ve proje boyunca dikkate alınmadıklarına yönelik açıklama da yaşanan bu tramvay işkencesinin bir özeti olmuştur. Bu nasıl katılımcı yönetim anlayışıdır? Bu nasıl bir yerel demokrasi örneğidir? Sayın Kocaoğlu bu kenti adeta tek adam zihniyeti ile yönetmektedir. Bunun en önemli kanıtı da tramvaydır. Kendisine soruyoruz, halkın isteklerine uyacak mısınız? Yoksa siz ne derseniz o mu olacak? Bu proje için halkla yaptığınız sözde ve göstermelik birkaç toplantı haricinde ne yaptınız? Otopark ve diğer altyapı sıkıntılarına nasıl çözüm getireceksiniz?” sözleriyle yaşanan durumu özetledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.