Dikili’de Araç Kiralama Dönemi Sona Erdi

Dikili’de Araç Kiralama Dönemi Sona Erdi
  • 29 Ağustos 2020 09:15

Dikili Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla bünyesine kattığı araçların hizmete alım töreni gerçekleşti.

Dikili Belediyesi’nde araç kiralama dönemi, belediyenin öz kaynaklarıyla yapılan alım ile sona erdi. Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün talimatıyla gerçekleşen 19 aracın hizmete alım töreni ise Dikili Atatürk Meydanı’nda gerçekleşti.

Yoğun katılım

Pandemi kurallarına göre gerçekleşen ve Dikilili vatandaşların yoğun katılım gösterdiği törene, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, CHP Dikili İlçe Başkanı Hasan Altıparmak, CHP Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz  ve İyi Parti Dikili İlçe Başkanı Yakup Pınar da katıldı.

Dikili’de Araç Kiralama Dönemi Sona Erdi

Yüksek maliyetlere son

Geçmiş dönemde belediyenin aylık 645 bin lira olan araç kiralama bedelini göreve gelir gelmez 116 bin liraya düşüren Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, belediye öz kaynaklarıyla yaptığı araç alımıyla yüksek maliyetleri tamamen sona erdirdi.

Dikili’ye hizmet edecek

Yapılan çalışma ile 12 adet çöp kamyonu, 2 adet kamyonet, 1 adet panelvan minibüs, 1 adet traktör, 1 adet çöp taksi, 1 adet su tankeri, 1 adet binek araç Dikili Belediyesi’ne kazandırıldı. Araçlar, fen işleri, temizlik işleri, park ve bahçeler, destek hizmetleri müdürlükleri bünyesinde ilçeye hizmet edecek.

İtibarlı belediye

Törende konuşan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, “Dünyanın ekonomik açıdan zor bir süreçten geçtiği, bu sürecin pandemiyle birlikte daha da zora girdiği dönemde yerel yönetim olarak bizler de zorlanıyoruz. Ancak bunu kendimize bahane etmedik ve daha çok çalıştık. Birlikte Dikili olarak güçlü şekilde çalışmalarımızı sürdürüyor, yolumuza devam ediyoruz. Planlı, programlı bir ekonomi yönetimiyle Dikili’mize hak ettiği hizmetleri kazandırıyoruz. Hizmet yolculuğumuzda yeni bir dönemi de başlattık. Kiralık araç, yüksek maliyet ve borç yükü yerine kendi öz kaynaklarıyla, kendi yağında kavrulan, kalıcı bir hizmeti vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Artık belediyemizde araç kiralama dönemi sona erdi. Öz kaynaklarımızla bünyemize kazandırdığımız araçlarımız ilçemizin hizmetinde. Ekonomisi sağlam temellere oturmuş bir belediye, geleceğe umutla bakan bir Dikili için görevimizin başında, vatandaşlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Hizmet araçlarımız tüm Dikili’mize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.Dikili’de Araç Kiralama Dönemi Sona Erdi

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menemen Çocuk Köyü’ne rekor ziyaretçi

Başkan Soyer’e teşekkür

Şeffaf  ve hesap verebilen bir yönetim anlayışıyla hizmetleri sürdürdüklerini kaydeden Başkan Kırgöz, “ Dikilimiz için var gücümüzle çalışırken en büyük destekçimiz ise İzmir Büyükşehir Belediyemiz oluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer başta olmak üzere, Büyükşehir  Belediyemizin tüm bürokrat ve çalışanlarına Dikilili hemşehrilerim adına teşekkür ederim” dedi.

Özuslu: “Yiğit adam, Türkiye’ye örnek”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu ise, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün belediyecilik anlayışının Türkiye’ye örnek olması gerektiğini belirterek, “ Adil Başkan yiğit bir adam. Belediye Başkanı vatandaşın güvendiği, kendini teslim ettiği adamdır. Adil Başkan da halkın parasını çarçur etmeden, oraya buraya yedirmeden, ranta kurban etmeden Dikilililerin yararına kullanayım diye yola çıkmış bir belediye başkanıdır. Helal olsun. Şeffaf, açık, katılımcı bir belediyecilik ile Dikili’ye hizmet ediyor, kamucu bir anlayışla halkçı bir belediyecilik örneği sergiliyor. Adil Başkan yaptığı konuşmada hem hesap sordu, hem de hesap verdi, işte belediyecilik budur. Türkiye’de herkesin bu belediyecilik anlayışını örnek alması lazım” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.