Dikili’de 4 gündür su yok!

Dikili’de 4 gündür su yok!
  • 1 Ağustos 2022 09:51

Dikili’de, 4 gündür süren su kesintisinden vatandaşların yaz günü mağdur edildiğini belirten AK Parti Dikili İlçe Başkanı Tahsin Şekerci, ‘’Büyükşehir Belediyesi’nin plansız ve programsız bir şekilde beceriksiz yönetimi, ilçemizin en sıcak ve en yoğun olduğu günlerde vatandaşlarımızın mağdur olmasına neden oldu. 4 gündür hemşehrilerimizi ve tatilcileri bir bardak suya muhtaç etmişlerdir.’’ dedi.

Dikili’de, 4 gündür süren su kesintileri vatandaşları isyan ettirdi. Yaşanan yönetim beceriksizliğine dikkat çeken AK Parti Dikili İlçe Başkanı Tahsin Şekerci, ‘’Dikili’de arıtma sistemi yok. 4 merkezden toplanan ilçenin kanalizasyonu, bir merkezde toplanıp mikserle karıştırılarak, arıtılmadan denize veriliyor yıllardır! 1989 yılında kalma kanalizasyon sistemi var. Mikserle karıştırılan yerde bir tıkanıklık var. 4 gündür tamir edemediler. Tamir edemeyince şehrin suyunu kestiler. İnsanlar suyu kullanmasın, duş almasın, suyla ihtiyaçlarını görmesin, en minimum su tüketimi olsun ki, buradaki pompalar zorlanmasın diye düşünüyorlar. Ancak, tamiri yapamadıkları için ilçemiz susuz kaldı. Hem Dikilili hemşehrilerimiz hem de tatil için ilçemize gelen turistler büyük oranda susuzluktan etkilendi. Yaz günün en sıcak günlerinde vatandaşlarımız bir bardak suya muhtaç edildi. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi tankerler arkasında su kuyrukları oluşmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesi yapmadıkları ile vatandaşlarımızı mağdur ederken bu şekilde yönetim beceriksizliği ile yaptıkları ile de vatandaşlarımıza çile çektirmektedirler. 4 gündür ilçemizde su bilmecesi yaşanıyor. Su kesinti saatleri duyuruyorlar, kesintilerin duyurdukları saatlerle hiç alakası yok. ‘Sular hatlara verildi’ deniyor. Ortada su yok. Yaz günü yüksek sıcaklarda, vatandaşımızla alay eder gibi açıklama yapmaları olacak iş değil.’’ dedi.

Yaptıkları işte ne zaman bitecek muallak!

Tıkanan borunun tamirinin ne zaman biteceğinin belli olmadığını belirten Başkan Şekerci, ‘’Yaptıkları işte ne zaman bitecek muallak! Net bir zaman veremiyorlar suyu vereceklerine dair. Yaza girmeden önce neler yapılacağı bellidir. Şimdi bu beceriksiz yönetim anlayışlarını örtbas etmek için ‘hat yenileme çalışmaları yapıyoruz’ diye duyuruyorlar. Ama alakası yok! Hemşehrilerimiz ve ilçemize gelen turistler ellerinde bidonlarla ya tanker peşinde koşturuyor ya da bir akan çeşme bulmaya çalışıyor. Yaptıkları hatayı kabul etmiyorlar. Bu anlayışla ne yazık ki vatandaşımız, tıpkı geçtiğimiz yaz aylarında yaşadığımız bu sıkıntıları, şimdi olduğu gibi gelecek yaz aylarında da yaşamaya devam edecek.’’ dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.