Dikili’de 23 Nisan coşkusu

Dikili’de 23 Nisan coşkusu
  • 23 Nisan 2016 08:45

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,  İzmir’in Dikili ilçesinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Dikili’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yıl olduğu gibi bu yıl da Dikili Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerle coşkuyla kutlanıyor. Dikili Belediyesi’nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlediği etkinlikler Dikili Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Dikili Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Dikili Atatürk Meydanı’nda düzenlediği etkinliğe katılan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “Bugün ülkemizin aydınlığa ihtiyacı var.  Bu aydınlığı, Mustafa Kemalin askerleri olan bizler el ele vererek sağlayacağız. Özellikle de çocuklarımızın geleceğini aydınlık yapmak için daha çok çalışacağız” dedi.

Dikili’de 23 Nisan coşkusu

Muhteşem Anlar

Kutlamalara katılmak için gelen Kırgızistan Cumhuriyeti Dans Topluluğu ve Korosu’nun gösterileri başta olmak üzere etkinliğe katılan tüm minik öğrencilerin sergilediği gösteriler ilgiyle izlendi. Kutlamaların ardından Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Atatürk ve Çocuk Sevgisi” konulu karikatür yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi. Programa Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, belediye bürokratları, meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra çok sayıda veli ve öğrenci katıldı. Gönüllerince ve eğlence dolu bir gün geçiren çocuklar da, hem yeteneklerini sergileme imkânı buldular hem de Atatürk’e olan sevgilerini doyasıya ortaya koydular. Kırgızistan Cumhuriyeti’nden gelen minik öğrencilerin ülkelerine özgü dans gösterileri ile başlayan program Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunlarıyla devam etti. Ardından Kırgızistan’dan gelen miniklerden oluşan öğrenci korusunun seslendirdiği müziklerle neşenin doruğa çıktığı etkinliklerde son olarak sahneye Dikili Belediyesi Çocuk Bale Topluluğu çıkarak oyunlarını sergiledi. Miniklerin Atatürk ve bayrak sevgisini öne çıkaran bir birinden güzel oyunlarının yanı sıra ortaya koydukları sahne performansları da izleyicileri adeta büyüleyerek, dakikalarca alkış aldı.

Dikili’de 23 Nisan coşkusu

“Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”

Başkan Tosun etkinlikte yaptığı konuşmada, bu anlamlı programa gösterilen yoğun ilgiden duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Bugün Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı Dikilililer bir aradayız. Mutluyuz, çünkü en anlamlı bayramımızdan biri olan egemenliğimizin ve çocuklarımızın bayramını kutluyoruz. Cumhuriyetimizin gerçek sahipleri olan çocuklarımızın mutluluğu bizler için çok önemli. Çocuklarımızın geleceğini aydınlık yapmak için hepimiz daha da çok çalışmalıyız. Çocuklarımızın ve egemenliğimizin şanlı bayramı 23 Nisan’ı bir kez daha coşku ve kararlılıkla kutluyor, bu vesile ile başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı ve şehitlerimizi şükranla anıyorum” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Balkan’dan ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Etkinlikler, Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Atatürk ve Çocuk Sevgisi” konulu karikatür yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un öğrenci ve velilerle çektirdiği hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.