Dikili Belediyesi’nden Sıcacık Bir El

Dikili Belediyesi’nden Sıcacık Bir El
  • 31 Ocak 2016 10:37

Dikili Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle sosyal belediyecilikte örnek olmaya devam ediyor. Dikili Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürecek yeni bir sosyal projeyi daha hayata geçirdi.

Sıcak Yuvalar Projesiyle Yüzler Gülüyor

Kent genelindeki yardıma muhtaç ailelere Sosyal Market aracılığıyla yaptığı giyim yardımı ile örnek bir dayanışma sergileyen Dikili Belediyesi,  yeni bir dayanışma çalışmasına daha imza attı. Soğuk kış günlerinin iyiden iyiye yüzünü gösterdiği şu günlerde uygulamasına hız verilen ‘Sıcak Yuvalar Projesi’ kapsamında, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ilçe sınırlarındaki ağaçlarda gerçekleştirdiği budama çalışmalarından elde edilen odunlar yardıma muhtaç ailelere dağıtıyor.

Müdürlükler Koordineli Çalışıyor

Dikili Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün koordineli olarak faaliyete geçirdiği ‘Sıcak Yuvalar Projesi’ kapsamında, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince ağaç budanması ve benzeri çalışmalardan elde edilen odun parçaları belediye atölyesinde itina ile ayrıştırarak, düzenli bir şekilde çuvallara yerleştiriliyor. Ardından çuvallara paketlenen odunlar, Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’nce, tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerin yaşadığı evlere teslim edilerek, ihtiyaç sahibi ailelerin yakacak ihtiyaçları ücretsiz olarak karşılanmış oluyor. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında kısa zamanda ihtiyaç sahibi yaklaşık 200 aileye ulaşan ekiplerin, odun dağıtımına ara vermeden devam edeceği kaydedildi.

Dikili Belediyesi’nden Sıcacık Bir El

“Sıkıntıları Çözmek İçin Varız”

Göreve geldikleri ilk günden itibaren hiçbir ayrım yapmadan sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “Kentimizin ve kentlimizin rutin belediyecilik hizmetlere ulaşmasının yanında sosyal belediyeciliğinde gereklerine ulaşmasını da yerine getirmek için büyük bir gayret içerisindeyiz. Bu anlamda hayata geçirdiğimiz sosyal sorumluluk projelerimizle ilçemizdeki ihtiyaç sahibi hemşerilerimizin dertlerine ortak olmak ve onların sorunlarına çözüm yolları üretmek içinde büyük bir çaba sarf ediyoruz. 2 yıla dayanan görev süremizde sosyal belediyecilik anlayışımızda birçok örnek projeyi hayata geçirdik. Yine bu kapsamda, yeni projelerimizi de hayata geçirmeye devam ediyoruz. Son olarak iki müdürlüğümüzün koordineli çalışmasıyla hayata geçirdiğimiz ‘Sıcak Yuvalar Projesi’yle budama çalışmasından elde ettiğimiz odunlarla hemşerilerimizin yuvalarını ısıtma ve gönüllerine mutluluk sunma amacındayız. Diğer projelerimizde olduğu gibi bu projemizde de başarılı olacağımıza gönülden inanıyorum. Çünkü biz sıkıntıları çözmek, hemşerimizin yüzünü güldürmek için varız” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu; Marina Projemiz Sahil Peyzaj Düzenlemesi ve Yenilik Projemiz Hazır
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.